Morten Bruun

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Morten Bruun
Født28. juni 1965
Aabenraa
Beskjeftigelse Fotballspiller, journalist, fotballtrener
Nasjonalitet Danmark
KallenavnMr. Silkeborg
PosisjonMidtbane
Klubbinformasjon
Spiller forSilkeborg IF
Landslag
År
19901992
Lag
Danmark
Kamper (mål)
11

Morten Bruun (født i 28. juni 1965 i Skive) er en dansk fotballspiller, journalist og redaktør. Han er kjent som «Mr. Silkeborg» for sin lange karriere i Silkeborg IF. Hans store løpeferdigheter og rolle som motivator kompenserte for hans mindre velutviklede ballferdigheter. Han kom til klubben i 1988 og var kaptein før han sluttet sin karriere i 2001.

Samtidig som han spilte fotball, utdannet han seg innen journalistikk, og fortsatte som pressesjef i klubben etter at karrieren var avsluttet. Han var hovedtrener i 9 måneder der han avverget et forestående nedrykk. Siden overtok han stillingen som klubbens pressesjef, en stilling han trakk seg i juni 2005 etter å ha takket nei til klubbens direktørstilling. Han ble i stedet kommentator på Kanal 5. Noen måneder etterpå, i september 2005 ble han ny trener, denne gang for Sønderjysk Elitesport, en karriere som bare varte i 8 måneder, da han fikk sparken på grunn av uenighet med spillertroppen.

Etter trenerjobben ble han ekspertkommentator i DR idrett. Han arbeider også som fotballtrener og rådgiver hos Sports School of Business.

Morten Bruun publiserte i 2002 en bok med tittelen: På feltet – der han skriver om utviklingen i dansk fotball, og han starter med sin egen karriere.

Høydepunkter i fotballkarrieren[rediger | rediger kilde]

  • 1992 – Europamester med landslaget, men uten å få spilletid
  • 1994 – Seriemester med Silkeborg IF
  • 2001 – Cup-vinner med Silkeborg IF

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]