Morten Bruun

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Morten Bruun
Mr. Silkeborg
Født28. juni 1965[1][2]Rediger på Wikidata (58 år)
Aabenraa
BeskjeftigelseFotballspiller, journalist, fotballtrener Rediger på Wikidata
NasjonalitetDanmark
PosisjonMidtbane
Klubbinformasjon
Spiller forSilkeborg IF
Landslag
År
19901992
Lag
Danmark
Kamper (mål)
11

Morten Bruun (født i 28. juni 1965 i Skive) er en dansk fotballspiller, journalist og redaktør. Han er kjent som «Mr. Silkeborg» for sin lange karriere i Silkeborg IF. Hans store løpeferdigheter og rolle som motivator kompenserte for hans mindre velutviklede ballferdigheter. Han kom til klubben i 1988 og var kaptein før han sluttet sin karriere i 2001.

Samtidig som han spilte fotball, utdannet han seg innen journalistikk, og fortsatte som pressesjef i klubben etter at karrieren var avsluttet. Han var hovedtrener i 9 måneder der han avverget et forestående nedrykk. Siden overtok han stillingen som klubbens pressesjef, en stilling han trakk seg i juni 2005 etter å ha takket nei til klubbens direktørstilling. Han ble i stedet kommentator på Kanal 5. Noen måneder etterpå, i september 2005 ble han ny trener, denne gang for Sønderjysk Elitesport, en karriere som bare varte i 8 måneder, da han fikk sparken på grunn av uenighet med spillertroppen.

Etter trenerjobben ble han ekspertkommentator i DR idrett. Han arbeider også som fotballtrener og rådgiver hos Sports School of Business.

Morten Bruun publiserte i 2002 en bok med tittelen: På feltet – der han skriver om utviklingen i dansk fotball, og han starter med sin egen karriere.

Høydepunkter i fotballkarrieren[rediger | rediger kilde]

  • 1992 – Europamester med landslaget, men uten å få spilletid
  • 1994 – Seriemester med Silkeborg IF
  • 2001 – Cup-vinner med Silkeborg IF

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.dbu.dk[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ FBref, FBref spiller-ID 69321929[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]