Mont des Arts

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Spiret på Brussels Rådhus sett fra Mont des Arts
Mont des Arts-1820.jpg

Kunstberget (nederlandsk, uttales (ˈkʏnzdbɛrç) eller Mont des Arts (fransk, mɔ̃dɛzaʀ), betyr "kunstens fjell/bakke", er et historisk sted midt i Brussel, Belgia.

Området ble laget i anledning Expo som ble holdt i Brussel i 1910. Det bestod av en park og et monument formet som en trapp med fontener, som rant ned den lille bakken fra Place Royale ned til Boulevard de l'Empereur/Keizerslaan.

Det opprinnelige området ble ødelgt i løpet av all byggingen som ble utført etter krigen, Brusseliseringen, mellom 1954 og 1965. Området måtte vike for store, geometriske og postmoderne bygninger som Det Kongelige Bibliotek i Brussel og Kongresspalasset.

Mont des Arts har en av de fineste utsiktene i Brussel. Fra utsiktspunktet på haugen kan man se Rådhuset i BrusselGrand-Place helt klart. På en klar dag kan men til og med se Koekelbergbasilikaen og Atomiumet.

Det finnes store turistattraksjoner innen gåavstand fra Kunstberget: Musikkinstrumentmuesum, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, det Kongelige palasset i Brussel og byens katedral.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Koordinater: 50°50′38″N 4°21′24″Ø

belgiastubbDenne belgiarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.