Hopp til innhold

Mona Strand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mona Strand
Født20. mars 1965Rediger på Wikidata (59 år)
BeskjeftigelseDesigner. Kunsthåndverker.
NasjonalitetNorge

Mona Strand (født 20. mars 1965 i Oslo) er en norsk kunsthåndverker og hattedesigner. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole, Institutt for klær og kostyme, der hun tok hovedfag i kategorien skulpturelle hatter (1993). Strand har i flere år hatt eget verksted med utsalg i Bolteløkka Allé i Oslo fra 1994. Hun er medlem av kunstnerorganisasjonen Norske Kunsthåndverkere. [1]Mona Strand har hatt en lang rekke utstillinger og visninger fra 1995.

Hun har mottatt flere arbeidsstipender, priser og utmerkelser, som 10-årig arbeidsstipend Arkivert 31. august 2022 hos Wayback Machine. og er innkjøpt av museer i Norge og i utlandet, blant annet på Nasjonalmuseet og Nordenfjeldske kunstindustrimuseum. På Nasjonalmuseet er en hatt utviklet i samarbeid med Peer Spook og utstilt sammen med hans antrekk 'Matin - Soir nr. 1' i rom 030 Samlingspresentasjonen 'En motenasjon i vekst'. Hun har også en hatt til en sportsdrakt fra 1916 utstilt i rom 019 Samlingspresentasjonen 'Søken etter det moderne'.

Separatutstillinger og større prosjekter

[rediger | rediger kilde]

Teater og film

[rediger | rediger kilde]

Mona Strand kreerte hodeplagg til forestillingen ”Fanny og Alexander” med verdenspremiereNationaltheatret i Oslo i 2009, og tidligere hadde hun en rekke oppdrag til forskjellige teaterstykker og filmer.

Undervisning og kurs

[rediger | rediger kilde]

Strand har undervist i kortere perioder ved Esmod, og holdt en rekke workshops

Priser og utmerkelser

[rediger | rediger kilde]

Offentlige innkjøp

[rediger | rediger kilde]

Medlemskap

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Norske Kunshåndverkere. «Norske kunsthåndverkere - Mona Strand». Norske kunsthåndverkere fagorganisasjon. Besøkt 13. juli 2024. «Herbaratorium er et herbarium og et laboratorium. Det er et pågående prosjekt jeg har hatt siden installasjonen Veksthus i Nasjonalmuseet i 2014. Det er ulike objekter som settes sammen av naturelementer og materialer gjennom ulike bearbeidingsformer. Planter jeg finner som materialer i skogen er en del av min arbeidsmetode. Det er tema som berører motsetninger i naturen: det levende mot det livløse, beskyttelse mot trussel; dette vises ved bruk av nettverk – tråder – røtter - grener, overganger i naturen, fra flate tekstiler til form til funksjon»