Mohammad Saddiq

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mohammad Saddiq
Født1952Rediger på Wikidata

Mohammad Saddiq (født 1952 i Pakistan) er en norsk gründer, forretningsmann og velgjører. Han er innahaver av Star Autoco og finansierer grunnskole i Pakistan.

Mohammad Saddiq kom til Norge som 19-åring og arbeidet som ung som bilmekaniker ved General Motors. Der sparte han nok til å kjøpe en Opel Kadett for 5 000 kroner, som han solgte kort etter med 5 000 kroners fortjeneste. Sparepenger på 30 000 kroner og hardt arbeid ble deretter investert i egen bedrift, selskapet som idag er blitt til Star Autoco, med omsetning på nærmere en kvart milliard. Saddiq er onkel til Tommy Sharif.

Forretninger[rediger | rediger kilde]

Star Autoco ble etablert i 1984. Selskapet har tre bilanlegg og representerer Mercedes-Benz og Peugeot (i Hammerfest). Saddiqs eldste sønn Zahid, med fagbrev som mekaniker og kurs innen organisasjonsledelse, psykologi, arbeidsrett og styrekompetanse leder idag konsernet. Hans bror Azer er diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI, og arbeider ved familiens bilforhandler.

Velgjører[rediger | rediger kilde]

I 2004 donerte Saddiq 100 000 kroner og fikk bygget en grunnskole i landsbyen han vokste opp i.

Moskeer og innvandrerorganisasjoner har ikke fått nyte av det samme, i løpet av 15–20 år har familien donert 10 000 kroner til Jamat E-Ahle Sunnat-moskeen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]