Moelven Industrier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Moelven Industrier
Moelven Industrier logo.svg
Org.formAllmennaksjeselskap
Org.nummer914 348 803
Etablert14. august 1899
Hovedkontor MoelvRediger på Wikidata
LandNorge
AdresseIndustrivegen 2 2390 MOELV
Nettsted Offisielt nettsted
Under byggingen av Mjøstårnet var Moelven prosjektutvikler og underentreprenør. Selskapet leverte limtre, CLT og Trä8 gulvelementer.

Moelven Industrier ASA er et skandinavisk industrikonsern som eies av Glommen Mjøsen Skog SA (78,84 %), Viken Skog SA (20,80 %) og Allskog SA (0,08 %). De resterende 0,28 % eies i hovedsak av privatpersoner. Selskapet ble etablert i 1899 under navnet Moelven Brug AS. I 1987 ble selskapet omorganisert og Moelven Brug ble morselskap i et større konsern, Moelven Industrier AS.

Konsernet produserer og leverer bærekraftige produkter og tjenester til byggebransjen. Det inkluderer interiørprodukter, trelast til industri, limtre, byggmoduler, fleksible kontorløsninger, flis og bioenergi.  

Moelven består av 33 produksjonsselskaper fordelt på 41 produksjonssteder i Norge og Sverige. Moelven har også et større antall kontorer for marked, salg, service og montering.

Moelvens produkter og tjenester selges til kunder innenfor tre hovedsegmenter: foredlingsindustri, handel og byggevirksomhet. Moelven er derfor organisert etter disse kundegruppene, og ikke etter prosessene:

  1. Divisjon Timber, som produserer skurlast, samt foredlede industrikomponenter.
  2. Divisjon Wood, som utvikler og produserer et stort utvalg trebaserte bygg- og interiørprodukter med høy foredlingsgrad.
  3. Divisjon Byggsystemer, som består av virksomhetsområdene limtre, byggmoduler og systeminnredning.

Konsernet har ca. 3200 medarbeidere og omsetter årlig for NOK 11 milliarder NOK

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]