Moelven Industrier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Klosteret Tautra i Trøndelag er tegnet av arkitektfirmaet Jensen & Skodvin.Det er brukt materialer fra Moelven i både bærende konstruksjoner og i overflater. Tre er med på å gi klosteret særpreg og varme, samtidig som åpne flater knytter naturen ute sammen med livet inne i klosteret.

Moelven Industrier ASA er et skandinavisk industrikonsern som eies av Glommen Skog BA (29,10 %), Eidsiva Vekst AS (23,78 %), Agri MI AS (15,85 %), Viken Skog BA (11,87 %), Mjøsen Skog BA (11,75 %) og AT Skog BA (7,29 %). De resterende 0,4 % eies av andre private aksjonærer.

Fra trelast av lokal furu og gran for videre bearbeiding i annen industri, til kledninger, konstruksjonsvirke og interiørprodukter. Dessuten store konstruksjoner i limtre, hele byggmoduler og fleksible kontorinnredningsløsninger. Moelvens produkt- og tjenestespekter favner vidt og gjør oss til en av de førende aktørene i bransjen.

Konsernet består av 37 produksjonsselskaper fordelt på 46 produksjonssteder i Norge og Sverige. Moelven har også et større antall kontorer for marked, salg, service og montering.

Moelvens produkter og tjenester selges til kunder innen tre hovedsegment: foredlingsindustri, handel og byggevirksomhet. Moelven er derfor organisert etter disse kundegruppene, og ikke etter prosessene:

  1. Moelven Timber, som produserer skurlast, samt foredlede industrikomponenter.
  2. Moelven Wood, som utvikler og produserer et stort utvalg trebaserte bygg- og interiørprodukter med høy foredlingsgrad.
  3. Moelven Byggsystemer, som består av virksomhetsområdene Limtre, Byggmoduler og Kontorløsninger.

Konsernet har rundt 3550 medarbeidere og omsetter årlig for NOK 10,8 milliarder NOK

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]