Mjøsradioen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Radiomasten på Hedmarktoppen, der Mjøsradioens første sender sto.

Mjøsradioen er Norges første og eldste nærradio som fortsatt er i drift.[1][2][3] Radioen ble etablert på Hedmarktoppen ved Hamar i desember 1981.

Mjøsradioen startet sine sendinger med en hjemmelaget sender samme dagen som kringkastingsmonopolet var over i desember 1981. Ansvarlig redaktør var Steinar Aabø. Den 7. februar 1982 var Mjøsradioen først ute med godkjent radiosender fra egen mast. Radioen brukte en direktiv quad antenne som gav mest dekning nordover Mjøsa og noe mindre dekning sørover. Radioen hadde lyttere helt fra Minnesund i sør og langt nord i Ringsaker kommune.

Mjøsradioen drives på frivillig basis (dugnad). Penger til drift er basert på gaver og inntekter fra den årlige julemessen som Mjøsradioen arrangerer på Hedmarktoppen folkehøyskole. Radioen ble i en årrekke drevet av studenter på medielinjen ved Hedmarktoppen Folkehøyskole. De hadde faste morgen og ettermiddagssendinger som inneholdt reportasjer, musikk og hilsninger til lokalmiljøet.

Formålet er først og fremst å evangelisere nærområdet gjennom kristne radioprogram. Men også andre program uten en direkte kristen profil blir sendt.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Andersen, Trond. 1995. 13 år med nærradio - hva nå. Journalisten - (medlemsblad for Norsk Journalistlag). medio februar 1995) - (søkedato 8. oktober 2008)
  2. ^ Julemesse på Hedmarktoppen - Oppland Arbeiderblad Torsdag 29. november 2007
  3. ^ www.medieregisteret.no[død lenke] - (søkedato 12. oktober 2008)