Diskusjon:Mjøsradioen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

begrenset verdi i den referansen[rediger kilde]

Klipt fra referanse i artikkelen: Artikkelen i bladet Jornalisten «...nevner ikke Mjøsradioen ved navn, men slår fast at landets nest eldste nærradio «ble slått med én dag av en kristen nærradio utafor Hamar», noe som hverken slår fast at ingen andre var før (og nedlagt før 1995) eller at Mjøsradioen ikke har blitt lagt ned siden 1995.». Postet av 8. okt 2008 kl. 01:19 Bruker:Sidhekin

Svar: La inn noen flere referanser. Det finnes nok enda flere, men disse får holde. Synes du var krevende nå, det er da strengt tatt ikke så mange andre alternativ som kunne vært aktuelle. Men det er bra at du passer på, beste hilsen fra Halvard 12. okt 2008 kl. 01:47 (CEST)
Jeg slo på den senderen, var med i oppstarten og kjenner en del til det her. Mjøsradioen var på lufta svært kort tid etter utlysningen ved hjelp av en piratsender. Lurer på om den ble slått på rundt fem minutter over fire, vi hadde fått en uoffisiell beskjed om utdelingen på formiddagen. Dette ble oppdaget (!) og redaktøren Steinar Aabø måtte love at vi skulle vente på en godkjent sender. Senere ble det problemer med å få en godkjent sender på plass hos oss, mens en annen nærradiostasjon hadde fått en sender uten å kunne bruke den. Disse godkjente senderene var produsert i Italia. Det ble derfor organisert et bytte og bygd en antenne som ble montert i brannmasta på Hedmarktoppen. En vhf-antenne for amatørradiostasjonen ble tatt ned (kallesignal LJ2M), og quad-antenna ble satt på plass. Et radioprogram ble produsert og sendt før en nærradio i Trondheim gikk på lufta. Det skapte en del munterhet når de senere ble klar over at de var slått på målstreken. I perioder hadde denne radioen tildels meget stor sendeflate og den uttalte målsettingen var «Ishockey og gudstjenester». Artikkelen nevner morgen og ettermiddagssendinger, men i perioder var det også sendinger på andre tider av døgnet. Flere av de involverte jobber i dag i større mediebedrifter, eller er involvert i media på andre måter. Det kan også nevnes at det på slutten av 70-tallet gikk sport i å drive piratstasjoner, og at små engangssendere ble produsert svært billig. Det var til og med en «DJ» som publiserte sine programmer fra små varmluftsballonger. Noen kvadratmeter silkepapir, en utendørsfakkel, en gammel kassettspiller og en piratsender. — Jeblad 12. okt 2008 kl. 02:03 (CEST)
Jeg må nesten være krevende, om jeg i det hele tatt skal røre dette, for det er ikke alle som vet at det ikke var «så mange andre alternativ som kunne vært aktuelle». :) Jeg skjønner dog godt at det ikke er lett; hva gjør man med det som i visse kretser er allmennkunnskap, men som for mannen i gata er såpass uinteressant at det ikke skrives om det? Jeg kan ikke se annet enn at det er nødt til å bli vrient, all den tid «Wikipedia samler etablert kunnskap, og det må finnes en ekstern kilde hvor stoffet kan verifiseres.» Fint likevel at du tar det som du gjør. :) — the Sidhekin (d) 12. okt 2008 kl. 03:19 (CEST)
Tøft. - Til Sidhekin: Fortsett å sette krav. -- Halvard 12. okt 2008 kl. 03:26 (CEST)
Det er faktisk allmennkunnskap da det var mye avisskriverier den gangen nærradioene startet, men det er for mange svart middelalder da det var før internettets dager. Det er ikke så mange alternativer fordi det var en radiostasjon som gikk på lufta før denne – Mjøsradioen – og fordi radioen i Trondheim gikk så bredt ut med påstander om at de var først ble dette en hovedsak i avisene. Det kunne forøvrig være kjekt å vite hvor senderen kom fra, jeg lurer på om det enten var Setesdal eller Stavanger. — Jeblad 12. okt 2008 kl. 11:17 (CEST)