Misanthropy Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Misanthropy Records er et tidligere britisk plateselskap.

Selskapet ble dannet i 1993 av Tiziana Stupia, opprinnelig kun for å utgi et album av Burzum. Bakgrunnen for opprettelsen av selskapet var at etter at Varg Vikernes i august 1993 ble arrestert for drapet på Mayhem-gitaristen Øystein Aarseth var det ingen plateselskap som ønsket å ha noe med ham å gjøre. Han forsøkte å gi ut det neste Burzum-albumet selv, men fant ut at å drive verdensomspennende distribusjon fra en fengselscelle var meget vanskelig. Tiziana Stupia, som var en fan av Burzum, ble opprørt da hun hørte dette, og hun kontaktet flere plateselskaper for å få dem til å utgi albumet, men uten hell. Til slutt var det en som svarte henne: «Hvis det er så viktig for deg at disse Burzum-albumene blir utgitt, hvorfor gjør du det ikke selv?». Tiziana bestemte seg da for å gjøre akkurat det, og startet Misanthropy Records.

Kontrakt med Vikernes ble signert, og like etter så den første utgivelsen til Misanthropy Records dagens lys. Responsen var så positiv at Tiziana Stupia bestemte seg for å drive selskapet videre. Det ble utgitt ytterligere to Burzum-album, og deretter begynte selskapet å signere andre band, som Fleurety, In the Woods... og Ved Buens Ende. Alle utgivelsene til Misanthropy Records var innen forskjellige heavy metal-sjangere.

Selskapet la ned driften i 2000, ettersom Tiziana Stupia ønsket å konsentrere seg om sin karriere som hedensk prestinne. Deler av selskapets katalog ble solgt til Candlelight.

Betydningsfulle artister[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]