Minnesota Farmer-Labor Party

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Minnesota Farmer-Labor Party, var et politisk parti i den amerikanske delstaten Minnesota mellom 1918 og 1944.

Jordbrukernes og arbeidernes parti var et betydelig tredje parti i Minnesota og lykkes i utfordre både demokratene og republikanerne.

Tre av guvernørene i Minnesota representerte Farmer-Labor Party: Floyd B. Olson, Hjalmar Petersen og Elmer Austin Benson. Fire medlemmer av USAs senat rakk å representere partiet: Henrik Shipstead, Magnus Johnson, Elmer Austin Benson og Ernest Lundeen. Shipstead byttet seinere parti til republikanerne.

Demokratene i Minnesota lykkes å slå sammen partiet med deres parti. Minnesota Democratic-Farmer-Labor Party, som demokratene i Minnesota heter forsatt, ble dannet 15. april 1944 som resultatet av sammenslåingen mellom de to partiene. Hubert H. Humphrey spilte en sentral rolle i sammenslåingen.

På begynnelsen av 1920-tallet ble det gjort forsøk på å grunnlegge et parti som omfattet hele USA under navnet Farmer-Labor Party of the United States. Forsøkene var ikke vellykkede selv om Parley P. Christensen stilte opp i presidentvalget i USA 1920 og fikk til sammen over 265 000 stemmer.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Farmer-Labor Party 1918-1924. Marxists.org. Lest 28. mars 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]