Mindhunters

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mindhunters.
Generell informasjon
UtgivelsesårUSA 13. mai 2005
Prod.landUSA USA
Lengde106 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørRenny Harlin
ProdusentAkiva Goldsman
Rebecca Spikings
ManusforfatterWayne Kramer
Foran kamera
MedvirkendeVal Kilmer
Christian Slater
LL Cool J
Jonny Lee Miller
Eion Bailey
Will Kemp
Annen informasjon
Budsjett27 millioner[trenger referanse] amerikanske dollar
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker

Mindhunters er en amerikansk thrillerfilm fra 2005 regissert av Renny Harlin. LL Cool J, Christian Slater og Val Kilmer spiller noen av hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

En gruppe nye rekrutter hos FBI deltar på kurs for å lære hvordan seriemordere tenker. De reiser sammen med sin instruktør Jake Harris (Val Kilmer) til en liten øy utenfor kysten av Nord-Carolina for å fullføre treningen sin. På denne øya har det blitt konstruert en by som blir brukt som treningsanlegg av FBI og det amerikanske militæret. Harris har arrangert et forseggjort scenario for sine studenter som skal lage en profil av en seriemorder som har begått et mord i byen. Studentene inkluderer Bobby, som har et talent for å fikse ting, Vince, en tidligere politimann som sitter i rullestol og ikke går noen steder uten pistolen sin, Nicole som prøver å slutte å røyke. Sara, som er redd for vann, Gabe, en utenforstående observatør, Rafe, en intelligent koffein-avhengig etterforsker, Lucas, hvis foreldre ble drept da han var barn og J. D. deres leder. Vince forteller Sara at han har sett evalueringene deres på Harris sitt kontor, og han forteller at han og Sara har gjort det dårlig på kurset, og neppe kommer til å få bestått.

De ankommer øya, og dagen etter begynner de med etterforskningen. De finner først en død katt med et lommeur i munnen, og klokken har stanset på 10:00. Neste morgen klokken 10:00 finner de et falske åstedet med en forseggjort felle. J.D. prøver å undersøke åstedet nærmere, og blir umiddelbart drept. Resten av gruppen frykter at en morder går løs på øya og overvåker dem, så de prøver å forlate øya. De utløser en annen felle ved et uhell, og båten de planla å bruke for å unnslippe blir ødelagt. De planlegger hva de skal gjøre videre, og Rafe lager litt kaffe som viser seg å være dopet, og de sovner. Når de våkner igjen, oppdager de at Rafe har blitt halshugget og tappet for blod. Morderen har skrevet flere lange rekker med tall ved hjelp Rafes blod. De finner også enda ett par ødelagte klokker som har stoppet.

Mistanken blir først rettet mot Gabe, ettersom Lucas finner flere kart og dokumenter om øya blant eiendelene hans. Disse mistankene forsvinner midlertidig når han redder Vince fra en felle som involverer sprukne vannrør og strømførende ledninger som havner i vannet. Når Bobby prøver å stenge av vannet utløser han en annen felle, og han blir drept. Senere peker resultatene av en analyse fra blod og hudprøver som de fant under Rafes negler mot Sara. Hun benekter å være morderen, og Lucas støtter henne. Vince avslører at Sara hadde en søster som ble voldtatt og druknet, noe som forklarer hennes frykt for å drukne. Nicole bestemmer seg for at hun ikke kan stole på noen av de andre. Hun går sin vei, og finner tilfeldigvis en pakke sigaretter. Stresset av situasjonen tar hun seg en røyk, men sigaretten viser seg å ha blitt fylt med en giftig syre, og hun dør mens Gabe og Lucas ser på i skrekk. I mellomtiden oppdager Sara at de forskjellige fellene er basert på deres sterke og svake sider, evner og talenter og den gjenlevende gruppen velger å holde sammen, for å holde et øye med hverandre.

Plutselig begynner høyttalerne på øya å kringkaste en spottende melding fra veilederen Harris. Gjengen innser at Harris aldri dro fra øya, selv om han lot dem tro at han hadde dratt sin vei. De blir overbevist om at Harris var morderen hele tiden, og de begynner å lete etter ham. Vince nekter å delta i letingen, og han blir igjen i en av bygningene. Sara, Gabe og Lucas finner Harris og to andre FBI-agenter sammen med ham ham, alle tre er døde. Harris har blitt hengt opp i en ståltråd fra taket som en slags marionette, akkurat som det første falske åstedet de undersøkte da de først kom til øya. De tre overlevende innser at morderen er en av dem, og en skuddveksling bryter ut. Gabe dreper tilsynelatende Lucas. Samtidig klarer Vince å krype inn i en heis, og han hører at noen kommer løpende mot ham. Han skyter mot morderen, men våpenet hans har blitt tuklet med av morderen. Våpenet eksploderer i ansiktet hans, og han dør umiddelbart. Gabe og Sara konfronterer hverandre, begge to tror at den andre personen er en seriemorder. Lucas, som hadde på seg en skuddsikker vest, angriper Gabe bakfra. De havner i en voldsom slåsskamp, og de faller gjennom et glasstak.

Gabe blir deretter slått bevisstløs av Sara, og hun forklarer hvordan hun oppdaget morderens fascinasjon med tid og klokker. Hun påpeker morderens behov for å holde en timeplan og hun stilte på alle klokkene i bygningen slik at de viste feil tid, og hun la et pulver på klokken. Klokken har etterpå blitt justert av morderen, og pulveret vil derfor fortelle hvem morderen er. Sara oppdager pulveret på hånden til Lucas, men ikke på Gabe. Lucas innrømmer at han drepte sine egne foreldre som barn, og at han har drept flere mennesker gjennom hele livet sitt. Han ble med i FBI for å lære hvordan de arbeider for å finne seriemordere. Lucas prøver å drukne Sara, men hun klarer å sparke ham ut i vannet. De innser at pistolene deres ikke fungerer under vann, at de holder våpenet over vannet og ser hvem som klarer å holde pusten lengst. Lucas prøver å komme seg opp til overflaten først, og Sara skyter ham i nakken. Lucas begynner å håne henne om alle bevisene han la igjen over alt for å legge skylden på henne. Blant annet blodet de fant på neglene til Rafe, fingeravtrykkene på brannslokkingsapparat hun brukte til å slå ned Gabe, og kula i nakken til Lucas som kommer fra hennes våpen. Plutselig dukker Gabe opp igjen. I et siste desperat forsøk, prøver Lucas å ta igjen våpenet sitt, og Sara dreper ham. Filmen slutter med at Sara og Gabe venter på et helikopter som skal hente dem tilbake til fastlandet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]