Miles Aldridge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Miles Aldridge
Født1964[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
London
BeskjeftigelseFotograf, skribent Rediger på Wikidata
EktefelleKristen McMenamy (19972013)
FarAlan Aldridge
SøskenSaffron Aldridge
NasjonalitetStorbritannia

Miles Aldridge (født 1964 i London) er en britisk motefotograf. Han er sønn av Alan Aldridge, som er art director og som designet albumkunst for The Beatles, The Rolling Stones, Cream og the Who.

Aldridge gikk på kunstskole i London og startet som illustratør, men dette var ikke noe han trivdes med så han kjøpte seg et Super 8 kamera. Han begynte å lage små poetiske filmer om blomster og solnedganger. Det var i disse eksperimentene han fant ut at han hadde lyst til å ta bilder, som en forsterket versjon av virkeligheten.

En direktørvenn ga ham lov til å låne redigeringsverktøyene på en lokal produksjonsbedrift for å redigere opptakene sine. Etter en stund ble han oppdaget mens han redigerte filmene og fikk en oppgave fra produksjonsbedriften. Han fikk en sang og skulle komme opp med en idé for en musikkvideo til sangen.

Denne sjansen ledet ham til en jobb som regissør. I en treårsperiode laget han musikkvideoer, og han tok også bilder av kjæresten sin som var en modell som var på vei til å bli kjent. Disse bildene ble oppdaget av British Vouges redaktør og slik ble Aldridge fotograf.

Etter hvert fikk han flere jobber av store magasiner som Vogue, Paris Vogue, amerikanske Vogue, Vogue Italia, The Face, Numero og The New York Times Magazine, samt reklame for YSL, Armani, Longchamp, L'Oréal, Hugo Boss og Paul Smith.

På nettstedet, [1], har Aldridge laget en liten selvbiografisk film, som er litt utenom det vanlige. Istedenfor standard informasjon om klienter og priser, har han satt inn en bisarr film som nevner hans 16 grunnleggende momenter. Selv om filmen er såpass kort, er dette en film fra hjertet.

Særpreg

Miles beskriver seg selv som veldig detaljbesatt og planlegger alle shootene sine til den minste detalj.

Han har også sagt: Hvis verden var vakker nok, ville jeg knipset bilder på location hele tiden. Men verden er bare ikke laget med skjønnhet som en prioritet. Så jeg foretrekker å gjenoppbygge verden i stedet for å fotografere den ekte.

Aldridges bilder kan være urbane, drømmeaktige og ofte litt spooky. Hans arbeider er blitt beskrevet som surrealistiske, men han er rask til å avvise denne karakteriseringen. Han mener selv at surrealisme ikke er interessant i det hele tatt, fordi han synes slike bilder er kalde og meningsløse hvis de ikke har et snev av virkeligheten. Han sier at arbeidet hans ikke bare handler om en drøm, men en drøm av virkeligheten. Der alt er forsterket, men egentlig bilder fra virkeligheten og i hovedsak moderne.

Miles Aldridge er også veldig kjent for sitt valg av location. Han sier: De to tingene som ødelegger et bilde er dårlig plassering og dårlig lys. Med denne påstanden i tankene, prøver han å få en flott beliggenhet. Han kommer også ofte tilbake til forskjellige tider på døgnet, bare for å se hvordan lyset er. Lyset hjelper ham med å fortelle historien han vil formidle. Enten det er en lykkelig følelse eller en skummel følelse. Han mener man kan ta gode bilder med rå belysning og at det ikke alltid trenger å være en perfekt balanse i lyset. Hvis lyset faller riktig og modellen ser bra ut, skapes stemningen av seg selv.

Aldridge velger alltid å ha hele bildet i fokus, fordi det er slik han oppfatter virkeligheten. Når alt er skarpt, virker det mer ekte for ham.

Miles er interessert i å lage en spesiell stemming i bildet når han bruker farger som et hjelpemiddel. Han synes at svart-hvitt fotograferinger føles litt for vintage. Han er mer opptatt av det moderne.

Utfordringer som fotograf

Miles Aldrige sier at den største utfordringen med å være fotograf er å komme med noe nytt og originalt hele tiden for folk har jo ikke lyst til å se noe han har gjort før. Han liker utfordringene han møter og mangler ikke ideer.

Fremtidsplaner

Fremtidsplanene hans er egentlig bare å bli der han er akkurat nå. Nå jobber han for det amerikanske Vouge og det har åpnet opp mange muligheter for ham. Han føler seg mye modigere og har tatt bilder på steder hvor han aldri ville drømt om å ta bilder. En dag ønsker han å ta alt han har lært og erfart fra stillbilder og bruke det for film.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Artsy, Artsy kunstner-ID miles-aldridge, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ DACS register, DACS ID (tidligere) b8fbe65a-b5ca-de11-9a93-002264c49834, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Photographers’ Identities Catalog, Photographers’ Identities Catalog ID 18449, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w68d1m1q, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]