Miguel de Icaza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Miguel de Icaza
Miguel de Icaza.jpg
Født23. nov. 1972[1]Rediger på Wikidata (49 år)
Mexico byRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Softwareutvikler, ingeniør, programmerer, informatiker, technology evangelist, gründerRediger på Wikidata
Utdannet ved Universidad Nacional Autónoma de MéxicoRediger på Wikidata
Far Miguel de Icaza-HerreraRediger på Wikidata
Nasjonalitet Mexico, USA (2015–)Rediger på Wikidata
Utmerkelser FSF Award for the Advancement of Free Software (1999)[2]Rediger på Wikidata

Miguel de Icaza (født 1972 i Mexico by) er en meksikansk utvikler av fri programvare, best kjent som initiativtaker for prosjektene GNOME og Mono.

de Icaza studerte ved Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), men mottok aldri noen universitetsgrad.[trenger referanse] Faren var fysiker, og hans mor var biolog.

de Icaza begynte å skrive fri programvare i 1992. Sommeren 1997 ble han intervjuet av Microsoft, som ønsket å ansette ham i teamet som utviklet SPARC-utgaven av Internet Explorer for UNIX, men han manglet den nødvendige universitets-tittel til å få innreisetillatelse.[trenger referanse]

I august 1997 startet han GNOME-prosjektet sammen med Federico Mena Quintero. Tidligere hadde han vært med på å utvikle filbehandleren Midnight Commander og hadde deltatt i utviklingen av Linux-kjernen. Han utviklet også regnearket Gnumeric.

Sammen med Nat Friedman etablerte han 1999 Helix Code, et selskap som utviklet fri programvare for GNOME. Selskapet ble senere omdøpt til Ximian. I 2001 annonserte selskapet Mono-prosjektet, som ble ledet av Miguel de Icaza. Målsetningen er å skape programvare med samme funksjonalitet som Microsofts .NETLinux og andre Unix-liknende operativsystemer.

I august 2003 ble Ximian oppkjøpt av Novell. Der er De Icaza for tiden visepresident i utviklingsavdelingen.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ twitter.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.gnu.org, besøkt 19. juli 2017[Hentet fra Wikidata]