Michael Moorer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Michael moorer»)
Michael Moorer
Født12. nov. 1967Rediger på Wikidata (56 år)
Brooklyn
BeskjeftigelseBokser Rediger på Wikidata
Utdannet vedMonessen High School
NasjonalitetUSA
UtmerkelserWBO-tungvektsmester (19921993)
WBO World Light Heavyweight Champion (19881991)[1]

Michael Moorer (født 12. november 1967) er en amerikansk tungvektsbokser. Han er en av få som har blitt verdensmester i både lett tungvekt og tungvektsklassen. I løpet av karrieren hadde han noen av de mest anerkjente trenerne i boksesporten. Både Emanuel Stewart og Teddy Atlas var trenere, og begge har i eftertid uttalt at Moorer var en vanskelig person å samarbeide med. Som utøver i lett tungvekt rensket han hele divisjonen med å vinne på knockout i alle kampene.

I 1994 slo Moorer Evander Holyfield på poeng og vant mesterbeltene i IBF og WBA. Moorer tapte titlene samme år til 45 år gamle George Foreman som slo ut Moorer i tiende runde. Moorer ledet kampen med maksimal margin da han ble truffet av Foremans høyre.

Moorer gjenvant IBF-tittelen i en splittet poengseier over tyske Axel Schulz i 1996, men tapte året etter i returkampen mot Evander Holyfield, der ble slått ned fem ganger.

Moorer har i løpet av karrieren beseiret en rekke gode boksere, deriblant Bert Cooper, James «Bonecrusher» Smith, Frans Botha og Levi Billups. I 2002 avsluttet David Tua Moorers karriere ved å slå ham ut i løpet av tredve sekunder.

Etter mislykkede forsøk på comeback har Moorer arbeidet som livvakt for golfesset Tiger Woods.

Hans karriere omfatter fire tap og 52 seire.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ list of WBO world champions[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]