Michael Moorer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Michael Moorer
Født 12. november 1967
Brooklyn
Nasjonalitet USA

Michael Moorer (født 12. november 1967) er en amerikansk tungvektsbokser. Han er en av få som har blitt verdensmester i både lett tungvekt og tungvektsklassen. I løpet av karrieren hadde han noen av de mest anerkjente trenerne i boksesporten. Både Emanuel Stewart og Teddy Atlas var trenere, og begge har i eftertid uttalt at Moorer var en vanskelig person å samarbeide med. Som utøver i lett tungvekt rensket han hele divisjonen med å vinne på knockout i alle kampene.

I 1994 slo Moorer Evander Holyfield på poeng og vant mesterbeltene i IBF og WBA. Moorer tapte titlene samme år til 45 år gamle George Foreman som slo ut Moorer i tiende runde. Moorer ledet kampen med maksimal margin da han ble truffet av Foremans høyre.

Moorer gjenvant IBF-tittelen i en splittet poengseier over tyske Axel Schulz i 1996, men tapte året etter i returkampen mot Evander Holyfield, der ble slått ned fem ganger.

Moorer har i løpet av karrieren beseiret en rekke gode boksere, deriblant Bert Cooper, James «Bonecrusher» Smith, Frans Botha og Levi Billups. I 2002 avsluttet David Tua Moorers karriere ved å slå ham ut i løpet av tredve sekunder.

Etter mislykkede forsøk på comeback har Moorer arbeidet som livvakt for golfesset Tiger Woods.

Hans karriere omfatter fire tap og 52 seire.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

sportsstubbDenne sportsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.