Michael Moorer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Michael Moorer (født 12. november 1967) er en amerikansk tungvektsbokser. Han er en av få som har blitt verdensmester i både lett tungvekt og tungvektsklassen. Iløpet av karrieren hadde han noen av de mest anerkjente trenerne i boksesporten. Både Emanuel Stewart og Teddy Atlas var trenere, og begge har i eftertid uttalt at Moorer var en vanskelig person å samarbeide med. Som utøver i lett tungvekt rensket han hele divisjonen med å vinne på knockout i alle kampene.

I 1994 slo Moorer Evander Holyfield på poeng og vant mesterbeltene i IBF og WBA. Moorer tapte oppsiktsvekkende titlene samme år, da han tapte mot 45 år gamle George Foreman som knocket Moorer i 10.runde. Moorer ledet kampen med maksimal margin da han ble truffet av Foremans høyre.

Moorer gjenvant IBF tittelen i en splittet poengseier over tyske Axel Shulz i 1996, men tapte året etter i returkampen mot Evander Holyfield der han gjestet canavasen hele 5 ganger.

Moorer har iløpet av karrieren beseiret en rekke gode boksere. Deriblant Bert Cooper, James Smith , Frans Botha og Levi Billups .I 2002 slukket David Tua det siste lyset for Moorers videre karriere, Moorer ble da knocket ut på 30 sekunder.

Etter mislykkede forsøk på comeback, har Moorer arbeidet som livvakt for golfesset Tiger Woods.

Han har en respektebal karriere med bare 4 tap, og hele 52 seire.

sportsstubbDenne sportsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.