World Boxing Association

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «WBA»)
World Boxing Association
Stiftet1962
HovedkontorPanama by
StyrelederGilberto Mendoza, Jr. (desember 2015)[1]
FokusBoksing
MottoSimply the pioneers
Nettstedwww.wbaboxing.com (en)
www.wbaboxing.com (es)

World Boxing Association (WBA) er et forbund innen proffboksing som autoriserer boksekamper om VM-titler i forskjellige vektklasser.

WBA var det førsteforbundet innen boksing som fortsatt utser profesjonelle verdensmestere. Grunnlagt i 1921 under navnet National Boxing Association (NBA). Sitt nåværende navn fikk de 23. august 1962.

WBA er en av de fire bokseorganisasjonene som utser verdensmestere innen boksingen, de tre andre er World Boxing Council, International Boxing Federation og World Boxing Organization.

Forbundet har en overordnet verdensmester, - som vil være oppført som verdensmester for WBA, uten ytterligere anførsler til tittelen. Under denne tittelen har også forbundet andre titler. Deriblant har dem tittelen «WBA int» (WBA intercontinental title) For norske boksere, betyr det at mens Cecilia Brækhus har den overordnede tittelen I sin vektklasse I dette forbundet, hadde Thomas Hansvoll en tittel på et «hakket» lavere nivå i sin vektklasse i samme forbund, når han er oppført med tittelen «WBA int.».[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]