Michael Rapaport

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Michael Rapaport
Michael Rapaport (2013) 2.JPG
FødtMichael David Rapaport
20. mars 1970 (49 år)
New York City, New York, USA
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USA
Aktive år1990–
Nettstedhttp://www.michaelrapaport.net
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Michael David Rapaport (født 20. mars 1970) er en amerikansk skuespiller og komiker. Han har opptrådt i mer enn førti filmer siden han begynte i bransjen tidlig på 1990-tallet. Han er mest kjent for sine roller i TV-serier som Boston Public, Prison Break og The War at Home.

Rapaport har opptrådt i både dramatiske og komiske roller på film og fjernsyn. Hans filmroller inkluderer blant annet hovedroller sammen med Eddie Murphy i Metro, som marinbiolog i Deep Blue Sea og som en naiv collegestudent som lider av en enorm ensomhet som driver ham til å bli en rasistisk skinhead i filmen Higher Learning.

Rapaport har også hatt en rolle i det populære videospillet Grand Theft Auto III. Han har også hatt flere tilbakevendende gjesteroller i flere episoder av TV-serien Venner for livet i 1999, der han spilte Gary som var politibetjent og kjæresten til Phoebe Buffay (Lisa Kudrow). Han spilte også i en av hovedpersonene i sesong 4 av Prison Break som Homeland Security-agenten Don Self.

Rapaport har til sammen spilt i over 60 filmer og TV-serier blant annet i Subway Stories: Tales from the Underground (1997), My Name Is Earl (20072008) og Assassination on a High School President fra 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]