Michael Rapaport

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Michael Rapaport
1
Født Michael David Rapaport
20. mars 1970 (45 år)
New York City, New York, USA
Yrke Skuespiller
Statsborger i USA
Aktive år 1990–
IMDb IMDb

Michael David Rapaport (født 20. mars 1970) er en amerikansk skuespiller og komiker. Han har opptrådt i mer enn førti filmer siden han begynte i bransjen tidlig på 1990-tallet. Han er mest kjent for sine roller i TV-serier som Boston Public, Prison Break og The War at Home.

Rapaport har opptrådt i både dramatiske og komiske roller på film og fjernsyn. Hans filmroller inkluderer blant annet hovedroller sammen med Eddie Murphy i Metro, som marinbiolog i Deep Blue Sea og som en naiv collegestudent som lider av en enorm ensomhet som driver ham til å bli en rasistisk skinhead i filmen Higher Learning.

Rapaport har også hatt en rolle i det populære videospillet Grand Theft Auto III. Han har også hatt flere tilbakevendende gjesteroller i flere episoder av TV-serien Friends i 1999, der han spilte Gary som var politibetjent og kjæresten til Phoebe Buffay (Lisa Kudrow). Han spilte også i en av hovedpersonene i sesong 4 av Prison Break som Homeland Security-agenten Don Self.

Rapaport har til sammen spilt i over 60 filmer og TV-serier blant annet i Subway Stories: Tales from the Underground (1997), My Name Is Earl (20072008) og Assassination on a High School President fra 2008.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]