Hopp til innhold

Hugo Reyes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jorge Garcia framstilte rollefiguren «Hurley» i Lost.

Hugo «Hurley» Reyes er en fiktiv figur i den amerikanske TV-serien Lost, spilt av den amerikanske skuespilleren Jorge Garcia.

I store deler av serien fungerte den fetladne Hurley som komisk avlastning, men i løpet av seriens utvikling, særlig i den avsluttende sesongen, ble han vist i et mer alvorlig lys. Han tok over som øyas beskytter etter Jack Shephard (spilt av Matthew Fox), deretter ble Benjamin Linus (spilt av Michael Emerson) hans rådgiver, og på samme vis tok Jacob (spilt av Mark Pellegrino) posisjonen til Richard Alpert (spilt av Nestor Carbonell).

Hurley er en ung, overvektig mann som antageligvis er fra Los Angeles-distriktet. Han vant $ 156 000 000 i lotto. Han tror at tallene han brukte da han vant i lotto er «forbannede»: etter at han vant, opplever han en masse «ulykker», som begynte med bestefarens død. Han er også overbevist om at det var hans skyld at flyet krasjet på øya. Hans historie involverte hovedsakelig hans mentale sykdom, hans tro på vinnertallene i et lotteri, til de figurene som sto ham nærmest, hans hans kortvarige forhold til Libby (spilt av Cynthia Watros).

Jorge Garcia hadde siden gjesteopptreden i CBS' situasjonskomedie How I Met Your Mother i episode «Blitzgiving» og da med referanse til Lost: Når Marshall (spilt av Jason Segel) ber om et tilfeldig telefonnummer roper Jorge Garcias rollefigur ut nummeret 4 8 15 16 23 42, hvilket var den magiske tallrekken i Lost.

Se også[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata