Michał Antoniewicz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Michał Antoniewicz
Født7. juli 1897
Kraków
Død1. desember 1989 (92 år)
Austin
Beskjeftigelse Offiser, rytter
Nasjonalitet Polen
Utmerkelser Uavhengighetskorset, Tapperhetskorset, Fortjenstkorset i sølv
Sporthorse racing

Michał Woysym-Antoniewicz (født 7. juli 1897 i Kraków, død 1. desember 1989 i Austin i Texas i USA) var en polsk rytter som deltok i de olympiske leker 1928 i Amsterdam.

Antoniewicz vant en olympisk sølvmedalje under OL 1928 i Amsterdam. Han var med på det polske laget som kom på andreplass i lagkonkurransen i sprangridning bak Spania.[1] Laget besto av Kazimierz Gzowski på hesten «Mylord», Kazimierz Szosland på «Ali» og Antoniewicz på hesten «Readgleadt». Antoniewicz kom på tjuendeplass i den individuelle konkurransen i sprangridning med hesten «Readgleadt».

Han var også med på det polske laget som kom på tredjeplass i lagkonkurransen i feltritt.[2] I den den individuelle konkurransen i feltritt kom han på nittendeplass med hesten «Moja Miła».

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ van Rossem, G. (1928). The ninth olympiad Amsterdam 1928 Official report. Amsterdam: The Netherlands olympic comitee. s. 559. 
  2. ^ van Rossem, G. (1928). The ninth olympiad Amsterdam 1928 Official report. Amsterdam: The Netherlands olympic comitee. s. 547. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]