Metal: A Headbanger's Journey

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Metal: A Headbanger's Journey er en dokumentarfilm fra 2005 laget av den kanadiske antropologen Sam Dunn. Den omhandler heavy metal som ikke bare musikk, men også som et sosialt fenomen, og forsøker å forklare dette. Sam Dunn har selv vært en metalhead siden han var 12 år gammel.

Kontrovers med norsk metalmiljø[rediger | rediger kilde]

Selv om Sam Dunn er akademiker av yrke, er ikke dette for en dokumentar av slik art å regne. Underholdning er også en viktig faktor. Dette har muligens vært en av faktorene som gjorde at når man i filmen fokuserer på norsk metal, så har det blitt et ensidig fokus på ting som skjedde på tidlig nittitallet. Lite omhandler selve musikken. Enslaved og Hades Almighty reagerte på dette. Etter å ha blitt intervjuet i flere timer, ble kun de fragmentene som omhandler kirkebranner, satanisme, osv, tatt med, og da helt ut av sin kontekst, ifølge de fornærmede.

Det fulgte en del kontrovers i særlig bergenske medier etter dette, men også i riksdekkende aviser, hvor begge parters (bandene og Dunn) synspunkter ble lagt frem. Gorgoroth var eneste norske bandet som ikke hadde noe i mot hvordan de ble fremstilt i denne dokumentaren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.