Mesterliga-finalen 1998/99

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mesterliga-finalen 1999
HendelseChampions League 1998/99
Dato26. mai 1999
StedCamp Nou, Barcelona
Banens besteMario Basler
DommerPierluigi Collina
Tilskuere90045

← 1997/98
1999/00 →


Mesterligafinalen 1998/99 ble spilt onsdag den 26. mai 1999. Kampen ble spilt på Camp Nou i Barcelona (Spania), for å avgjøre vinneren av Champions league 1998/99- sesongen. Kampen ble spilt mellom Bayern München og Manchester United. Kampen er mest kjent for Manchester Uniteds to sene mål, som avgjorde finalen, i Uniteds fordel. Kampen endte 2-1 til United. Dette gjorde at Manchester United ble det første engelske laget til å få "Tre Treble" (Å vinne Premier League, FA cupen og Champions league). Bayern kunne også fått the treble, men siden de tapte her, fikk de bare the double.

Manchester United hadde sine vanlig røde trøyer, mens Bayern brukte sine gråe. Dommeren Pierluigi Collina har sitert denne kampen som en av de mest minneverdige kamper i sin karriere, på grunn av "løvens brøl" fra publikum.

Kampen[rediger | rediger kilde]

Det første målet ble scort av Mario Basler, i det fjerde minutt, på frispark. Peter Schmeichel var sjanseløs, og sto i ro, med åpen munn. Det var mange sjanser i kampen, og Bayern jublet over at de så ut til å slå selve Manchester United. Sent ut i andreomgang byttet Ferguson Sheringham inn, i forsøk om å utligne. I det åttiende minutt byttet Ferguson Solskjær inn, for å forsterke laget. I tampen av kampen klarte Beckham å få en corner. Beckham tok corneren selv. Schmeichel kom opp. Beckham slo ballen mot Schmeichel, men Bayern headet unna. Giggs ladet kanonen, og Sheringham stakk foten frem, og – United utlignet! Publikum jublet, og Basler forvandlet seg fra å smile, til å bite negler på sidelinjen. Det var lagt til 3 minutter. I tampen av ekstraminuttene, fikk Solskjær ballen. Han forsøkte å legge inn, men ballen ble blokkert til en ny corner. Schmeichel ble i målet sitt, og Beckham skrudde ballen mot Sheringham. Sheringham tok ballen med foten, og fyrte av med en gang, ballen gikk mot Solskjær. Solskjær stakk foten frem, og Bayern var sjanseløse! United hadde scort enda et! United ledet 2-1! Hele United-laget ble så glade at de rett og slett glemte bort at kampen fortsatt var i gang. Bayern så fortsatt en mulighet. De sparket i gang kampen. Men det nyttet ikke. United hadde vunnet!