Messengers 2: The Scarecrow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Messengers 2: The Scarecrow.
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 21. juli 2009
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde94 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiMartin Barnewitz
ProdusentAndrew Pfeffer
ManusforfatterTodd Farmer
MusikkJoseph LoDuca
Foran kamera
MedvirkendeNorman Reedus
Claire Holt
Heather Stephens
Laurence Belcher
Prod.selskapStage 6 Films
Eksterne lenker

Messengers 2: The Scarecrow er en amerikansk skrekkfilm fra 2009. Filmen fungerer som en oppfølger til skrekkfilmen The Messengers fra 2007. Den ble regissert av Martin Barnewitz, og ble sluppet direkte på DVD og Blu-ray den 21. juli 2009.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Handlingen starter med at en kvinne som blir forfulgt gjennom en stor kornåker, men forfulgeren tar henne igjen og dreper henne. John Rollins, far i Rollins-familien, prøver å redde gården sin og holde familien sin sammen. Kornåkeren rundt gården hans dør fordi vanningsanlegget ikke fungerer som den skal, og kråker spiser opp alt kornet hans. John har masse gjeld i banken. En venn av ham, en finansiell rådgiver, prøver å overbevise ham om å selge gården. Men det blir senere avslørt at han foreslår dette utelukkende for sin egen bekvemmelighet. En dag oppdager John et hemmelig rom på låven, hvor han finner et merkelig fugleskremsel som han plasserer på kornåkeren sin. Deretter blir tilstanden på kornåkeren hans mye bedre, men fugleskremselet slipper også løs en grusom forbannelse. Avlingene ved gården begynner å vokse, men John begynner å finne flere døde fugler i åkeren sin, samt en mystisk liten jente som stadig dukker opp fra ingensteds. Samtidig får han stadig flere komplikasjoner i sitt allerede vanskelige ekteskap. Flere mennesker begynner etterhvert å dø, deriblant den finansielle rådgiveren som hadde prøvd å ta over gården hans.

En bekjent av John prøver å overbevise kona til John om å forlate John, slik at de kan bli sammen. Samtidig, møter John en ny nabo, Jude Weatherby, som ser ut å vite mer enn han sier om hendelsene rundt fugleskremselet i åkeren til John. John tror at fugleskremselet er kilden til alle hans problemer, og han prøver å brenne opp fugleskremselet. Men på grunn av dette rekker han ikke en terapi-time med sin kone, noe som forårsaker en ytterligere rift i forholdet deres. John går på besøk til Jude for å be om råd. Istedenfor møter han Judes kone, Miranda som gir ham litt te, som hun har fylt med narkotika. John sovner, og Miranda tar nytte av dette og voldtar ham. John innser hva Miranda gjorde mot ham og føler seg skyldig, og situasjonen blir ikke bedre av kona hans tror at han utro mot henne. John oppdager at Jude og Miranda er spøkelser etter gårdens tidligere eiere. De satte i gang en voodoo-forbannelse for å hjelpe dem med gården, og de forteller John at for å overleve må han la fugleskremselet drepe hele familien hans. De avslører at fugleskremselet vil gjøre alt som står i dens makt for å passe på det landområdet som den har oppsyn over, og sørge for at avlingene når sitt fulle potensial. Fugleskremselet vil ødelegge alle som kommer i veien for dette, og den ser at familien til John er en distraksjon for jordbruket, så fugleskremselet angriper dem.

Den lokale sheriffen kommer til gården, men blir slått bevisstløs. Johns kone, Mary, mistenkter at John overfalt lensmannen og at det var han som drepte den finansielle rådgiveren tidligere i filmen. Mary tror at John har blitt gal, og hun prøver å få barna sine vekk fra gården. Deres unge sønn, Michael, som har vært klar over fugleskremselet hele tiden, stikker av for å hjelpe faren sin. Men fugleskremselet kommer til liv og angriper Rollins-familien. fugleskremselet dreper sheriffen og angriper Rollins 'tenåringsdatter, Lindsay. John havner i et basketak med fugleskremselet, og Michael kjører over den med en traktor. Familien ødelegger fugleskremselet, og filmen slutter med at spøkelset etter den lille jenta tar med seg restene etter fugleskremsel tilbake til det hemmelige rommet på låven, hvor John først fant fugleskremset. Men det kommer ikke frem hvem denne lille jenta var, eller hva slags forbindelse denne jenta hadde til familien eller gården.

Rollelisten[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]