Menn som oss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Menn som oss
orig. Männer wie wir
Generell informasjon
SjangerKomedie
Utgivelsesår2004
Prod.landTyskland
Lengde106 minutter min.
Språktysk
Bak kamera
RegiSherry Hormann
ProdusentKirsten Hager
ManusforfatterBenedikt Gollhardt
Foran kamera
Hovedrolle(r)Eileen Eilender
Leon Breitenborn
Annen informasjon
Premiere7. oktober 2004
Eksterne lenker

Menn som oss (orig. Männer wie wir) en tysk filmkomedie fra 2004 av Sherry Hormann. Den handler om en fotballspiller som blir kastet ut av laget sitt da han forteller at han er homofil. Han setter sammen et homofilt fotballag og spiller mot sitt gamle lag. Susanne, manageren for det homofile laget, blir spilt av Lisa Maria Potthoff.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ecki bor sammen med sine foreldre som eier et bakeri i Boldrup, en (fiktiv) liten tysk by i nærheten av Dortmund. Fotball er veldig populært i den sterkt industrialiserte regionen. Ecki har lenge vært en ivrig og suksessfull spiller ved en lokal klubb FC Boldrup helt siden barndommen. Men han mislykkes med ett straffespark under en veldig viktig kamp, og klubben mislykkes med opprykket til en distriktsliga. Ecki blir deretter kastet ut av laget.

Men denne feilen hans blir brukt til å dekke over den virkelige årsaken til at han ble sparket ut fra laget: At han var homofil, og ble observert i det han kysser en annen spiller Tobias på munnen. Ecki setter umiddelbart i gang med å grunnlegge hans egen klubb, fordi han ønsker å slå sine tidligere lagkamerater i fotball. Hans søster Susanne hjelper ham med å rekruttere flere homoseksuelle spillere til denne nye klubben. Blant de største forhåpningene er to brasilianere Ronaldo og Ronaldinho og en heterofil bokhandler Klaus. Trening av laget blir gjort av Karl, en tidligere fotballspiller som sluttet med sporten mange år tidligere etter et sviende nederlag.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]