Men of Honor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Men of Honor
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 10. november 2000
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde129 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiGeorge Tillman, Jr.
ProdusentRobert Teitel
MusikkMark Isham
Foran kamera
MedvirkendeRobert De Niro
Cuba Gooding jr.
Hal Holbrook
Charlize Theron
Annen informasjon
Budsjett$32 million
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Men of Honor (utgitt i Storbritannia og Irland som Men of Honour) er en amerikansk dramafilm fra 2000, med Robert De Niro og Cuba Gooding jr. i hovedrollene. Filmen ble regissert av George Tillman Jr. Filmen er inspirert av den sanne historien om Carl Brashear, den første afroamerikanske dykkeren i den amerikanske marinen.

Handling.[rediger | rediger kilde]

Carl Brashear (Cuba Gooding jr) bestemmer seg for å forlate familien sin i Kentucky i 1948 for å verve seg til den amerikanske marinen. Som et medlem av mannskapet på skipet USS Hoist, blir han inspirert av tapperheten til en av dykkerne, Leslie William "Billy" Sunday (Robert De Niro). Brashear er fast bestemt på å bli den første afroamerikanske dykkeren i marinen. Han kommer til slutt inn på en skole for marinens dykkere som ligger i Bayonne, New Jersey. Brashear kjemper for å overvinne sine pedagogiske svakheter, som var et resultat av han måtte forlatte skolen etter 7. klasse for å hjelpe de fattige foreldrene på familie-gården. Han mottar undervisning fra sin fremtidige hustru, en aspirerende lege, som arbeider deltid ved et offentlig bibliotek.

Brashear beviser seg selv som dykker ved å redde en medstudent ved dykke-skolen som ble forlatt under et bergingsforsøk som utviklet seg nærmest til en katastrofe. Men på grunn av kommandanten (Hal Holbrook) blir studenten som flyktet i møte med fare tildelt medalje istedenfor Brashear. Under en oppgave hvor hver elev måtte montere et rør under vann ved hjelp av en sekk med verktøy, blir sekken til Brashear ødelagt slik at alt verktøyet blir spredt utover et større område. Brashear blir likevel ferdig med monteringen, og han fullfører dykkerskolen. Billy Sunday blir degradert for å ha stått opp for Brashear og tillatt ham å gjennomføre skolen. Sunday sin karriere begynner å avta ettersom han fortsetter å miste fatningen rundt offiserene som viser mangel på respekt for hans prestasjoner, og etter hvert blir han degradert til kvartermester.

Brashear stiger etter hvert i gradene, og i januar 1966 er han med på å finne igjen et mistet atomvåpen da en Boeing B-52 Stratofortress krasjer inn et amerikansk tankskip utenfor kysten av Spania. Samtidig blir Billy Sunday en rugende alkoholiker og stadig mer misfornøyd med sin lave rang. De møtes igjen da Brashear mister sitt venstre bein i et redningsforsøk. Sunday trener ham opp igjen, og hjelper ham i kampen mot den amerikanske marinen for å komme tilbake til aktiv tjeneste. De lykkes og Brashear blir gjeninnsatt. I epilogen kommer det frem at Brashear var ansatt i marinen i ytterligere ni år etter at han mistet beinet.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Robert De Niro

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]