Melechesh

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Melechesh
Melechesh Chaulnes Fest 220308 12.jpg
OpphavIsrael (1993)
SjangerBlack metal
Aktive år1993
PlateselskapNuclear Blast
Nettstedhttp://www.melechesh.com/

Melechesh er et svart metall-band fra Jerusalem. Ashmedi startet bandet som et soloprosjekt i 1993. Året etter ble gitarist Moloch og trommeslager Lord Curse med. Bandets mål var å lage en type svart metall som inkorporerte musikalske inntrykk fra Midtøsten, hovedsakelig mesopotamisk/sumerisk og okkulte innflytelser (musikalsk såvel som lyrisk). Bandet kaller selv musikken «Mesopotamian metal».

Navn[rediger | rediger kilde]

Navnet Melechesh består av to hebraiske ord, מלך (melech, konge) og אש (esh, ild), en kombinasjon som ble laget av bandet. Ch-lyden uttales som den skotske ch (som for eksempel i ordet LOCH) eller nederlandsk G (Kh). En annen akseptert og vanlig uttalelse er MeleKesh.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bandets release i 1995 av demoen As Jerusalem Burns... og 7" EP-en The Siege of Lachish fikk oppmerksomhet bade fra undergrunn metall fans og lokale myndigheter. Melechesh ble beskyldt for bedrivelse av svart magi av politiet og Jerusalem by, spesielt på forsiden av en avis hvor en del fakta ble endret. Anmeldelsene ble til slutt droppet. I 1996 ble debut-albumet As Jerusalem Burns...Al´Intisar sluppet på en amerikansk svart metall label. Med nylig rekruttert bassist Al´Hazred var bandets line-up klar. Av forskjellige personlige og profesjonelle grunner flyttet noen medlemmer av bandet til Frankrike og Nederland i 1998. Lord Curse ble igjen i Jerusalem og flyttet senere til USA for å fortsette med kunststudiene hans. Bandet måtte dermed finne en ny trommis. Hovedfiguren i Absu, trommeslager Proscriptor, tok plassen. Siden har Melechesh sluppet to album: Djinn (2001), som fokuserte på mytologi fra Mesopotamia, og Sphynx (2003), som fokuserte på mesopotamisk/sumerisk mytologi. Bandet har alltid vært interessert i Det nære østens okkulte mytologi. Bandet spilte så inn deres fjerde og svært godt mottatte album Emissaries som er tilgjengelig i Europa (Osmose Productions) og hos The End Records i USA og Canada. Innen dette skjedde hadde Xul erstattet Proscriptor som bandets fulltids trommeslager. Proscriptor ga ut The Siege of Lachish på ny på hans egen label, Tarot Productions i 2007. En film er for tiden under produksjon som dokumenterer Ashmedis streben etter å sette sammen bandet. Filmen har ikke fått noen premiere-dato ennå. De som er nysgjerrige kan lese Ashmedis selvbiografiske artikler, som avslører mye personlig informasjon om Melechesh’ hovedperson. Disse artiklene finnes på flere nettsider og i magasiner rundt om i verden, som for eksempel Decibel og Legacy.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Bandet startet deres karriere i Jerusalem (og Betlehem) og hadde dette som deres hovedbase fra 1993 til 1997. Etter dette har de for det meste opprettholdt seg i Amsterdam. På det nåværende tidspunkt består bandet av tre etnisiteter, dog ingen av dem er israelske: armensk/assyrisk (Ashmedi), assyrisk (Moloch), og nederlandsk (Xul).

Bandmedlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende medlemmer

  • Ashmedi – hovedsanger, lead & rhythm guitars, 12-string akustisk guitar, keyboard og perkusjon
  • Moloch – lead & rhythm guitars, buzuq
  • Xul – trommer & perkusjon
  • Rahm – bas

Tidligere medlemmer

  • Lord Curse – trommeslager (på As Jerusalem Burns)
  • Proscriptor – trommer & perkusjon, vokaler, sangskriver (på Djinn og Sphynx)
  • Al´ Hazred – bass, vokaler (1996–2006)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]