Media Transfer Protocol

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Media Transfer Protocol (MTP) er en filoverføringsprotokoll utviklet av Microsoft som erstatter protokollen USB Mass Storage (UMS) på flere nyere mediaavspillere. Protokollen er nært beslektet med Windows Media Player, og tidligere Microsoft-utviklede protokoller som Picture Transfer Protocol (PTP).

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

En viktig samarbeidspartner for utbredelsen av protokollen har Microsoft i Creative, som med sin Creative Mediacenter Zen-spiller var den første til å benytte protokollen. Den koreanske produsenten Iriver har også sluppet flere nye modeller med MTP i Europa og USA.

Fordeler og ulemper[rediger | rediger kilde]

I forhold til UMS har MTP en fordel, nemlig at den kan synkroniseres med spillisten i Windows Media Player 10. Protokollen har og ulempen at den fungerer mot operativsystemet Windows XP (med Media Player 10 installert) og nyere. Dermed blir brukere av Mac, Linux og eldre Windows-versjoner ekskludert fra å bruke disse medieavspillerne.

Kritikere hevder at dette er nok et forsøk fra Microsoft på å kontrollere forbrukermarkedet, slik at man må ha et operativsystem fra Microsoft for å utføre hva man ønsker i hverdagen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]