Med piker i lasten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Med piker i lasten
orig. Up in Arms
Generell informasjon
Utgivelsesår1944
Prod.landUSA
Lengde106 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiElliott Nugent
SjeffotografRay Rennahan
Prod.selskapRKO Radio Pictures
Eksterne lenker

Med piker i lasten (originaltittel: Up in Arms) er et amerikansk komedie fra 1944 med Danny Kaye og Dinah Shore i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Danny Weems arbeider som heis-operatør i en bygning i New York, hvor det arbeider mange leger og sykepleiere og få gratis råd om hans egne antatte sykdommer. De ansatte kjenner Danny godt, og mener at han sliter med hypokondri. Når han blir sendt til det amerikanske militæret for krigstjeneste, blir Danny deprimert. Hans beste venn Joe melder seg også til militæret, slik at han kan holde litt øye med Danny. Danny blir snart forelsket i sykepleier Mary Morgan, men hun er virkelig forelsket i Joe. Men Joes kjæreste Virginia er hemmelig forelsket i Danny.

Båed Danny og Joe kommer seg gjennom den militære opptreningen, og havner snart på samme skip som blir sendt til det sørlige Stillehavet. Men de oppdager snart at Mary og Virginia også har vervet seg som sykepleiere i militæret. Danny forsøker å smugle Mary om bord til samme skip, og holde henne skjult i løpet av reisen. Men sannheten kommer til slutt frem, og Danny får problemer med oberst Ashley - som får ham sendt til militærfengsel.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]