Maxi Priest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Maxi Priest
MaxiPriestJan2011.jpg
Født10. juni 1961 (58 år)
Lewisham
Beskjeftigelse Musiker, sanger, fotballspiller
Nasjonalitet Storbritannia

Maxi Priest (født 10. juni 1961 i London) er en engelsk reggae sanger av jamaicansk opphav. Han er mest kjent for synge reggae musikk med en R&B innflytelse. og har hatt flere hits i både i Storbritannia og i USA. En av hans meste kjente sanger er coverversjonen av Cat Stevens «Wild World».

Karriere[rediger | rediger kilde]

Maxi Priest ble født i Lewisham i London, og er nest yngst av en søskenflokk på 9. Foreldrene hans flyttet fra Jamaica til England for å skape flere muligheter for familien, og under oppveksten hørte han mye på gospel, reggae, R&B og popmusikk. Onklen hans, Jacob Miller, var et stort reggae ikon, og frontfigur i bandet Inner Circle.

Priests musikk karriere startet da han begynte å synge på Sør-Londons reggae lydsystem Saxon Studio International. Han ga ut to album «You're Safe» (1985) og «Intentions» (1986), men hans første store album var den selvtitulerte «Maxi Priest» (1988), som sammen med hans coverversjon av Cat Stevens «Wild World», etablerte ham som en av de beste britiske reggae sangere noen gang.

Maxi Priest er en av kun to britiske reggae artister/band (sammen med UB40) som har en amerikansk Billboard nummer en plassering: «Close to You» i 1990. En duett med Roberta Flack, «Set the Night to Music», nådde den amerikanske Top Ten i 1991. Hans duett med Shaggy i 1996, «That Girl», ble også en hit i USA, den kom som nummer tjue.

I siste halvdel av sin karriere, har Priest foretrukket å arbeide sammen med andre artister, både etablerte og up-and-coming. Han har jobbet med Sly & Robbie, Shaggy, Beres Hammond, Jazzie B, Apache Indian, Roberta Flack, Shurwayne Winchester, [Shabba Ranks] og [Lee Ritenour].

Det ble rapportert i noen aviser i Birmingham-området, inkludert [Birmingham Mail] den 13. mars 2008, at Priest skulle erstatte [Ali Campbell] som den nye vokalisten i UB40, og at han hadde spilt inn en coverversjon av [Bob Marley]s «I Shot the Sheriff» med bandet, basert på informasjon fra anonym kilde nær bandet. Priest hadde blitt med UB40 på turné i 2007. En uttalelse fra bandets talsmann Gerard Franklyn konstaterer at «Maxi samarbeider med bandet i å spille inn materiale, men han vil ikke bli den nye vokalisten, som vil bli Duncan Campbell, broren til Ali og Robin Campbell. Han vil bare bli vist med dem for denne nye innspillingen».

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Samlinger[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]