Maulana Fazlullah

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Maulana Fazlullah er leder for organisasjonen Tehreek-e-Nafaz-e-Shariat-e-Mohammadi (TNSM) som er en militant gruppe som har tilholdssted i Pakistan. Fazullah er sønnen til svigersønn av organisasjonens grunnlegger Sufi Mohammad.

Med støtte fra mer enn 4500 væpnede militante hadde Fazlullah ved slutten av oktober 2007 etablert en «parallell regjering» i over 50 landsbyer i Swat-dalen og han har etablert flere islamske domstoler som skal håndheve det strenge islamske sharia-lovverket.

Fazlullah er sterkt imot moderne teknologi som for eksempel musikk, TV, datamaskiner, filmer og dans. Han motsetter seg også at befolkningen i Afghanistan og Pakistan får polio-vaksinasjon.

Selv om TNSM sin grunnlegger og første leder Sufi Muhammed ble løslatt fra fengsel i 2008 så har han ikke forsøkt å tilrive seg Fazlullah sin ledelse i TNSM. Men han var med for å bistå i forhandlinger om en mulig våpenhvile mellom medlemmer av TNSM og den pakistanske hæren i februar 2009. Som en del av våpenhvilen ble myndighetene i Pakistan enige om å tillate de strenge sharia-lovene i Malakand-provinsen.