Matthew Bennett

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Matthew Bennett
FødtMatthew Ray Bennett
9. april 1968 (50 år)
Canada Toronto, Ontario, Canada
Ektefelle Brittaney Edgell
Beskjeftigelse Manusforfatter, filmregissør, skuespiller
NasjonalitetCanada
Aktive år1991 -
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Matthew Bennett (født 9. april 1968 i Toronto, Ontario) er en canadisk skuespiller. Han er bl.a. kjent for sin rolle som «Aaron Doral, en Cylon» i science fiction-serien Battlestar Galactica.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Familie[rediger | rediger kilde]

Han er gift med skuespillerinnen Brittaney Edgell, som er best kjent for hennes roller i serier som Highlander, Forever Knight og Earth: Final Conflict.[1] Paret bor i Vancouver, men Matthew arbeider også i Toronto.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Teater og film[rediger | rediger kilde]

20 år gammel flyttet han til Vancouver for å forsøke en skuespiller-karriere. Han studerte ved en teaterskole i to år, og etter det spilte han i tv-serier som X-Files og The Commish og filmer som A Killer Among Friends, Anything for Love og Relentless: Mind of a Killer.

Matthew er best kjent for sin rolle som "Detective Len Harper" i det canadiske politi-dramaet Cold Squad, der han bl.a spiller sammen med Tahmoh Penikett og Michael Hogan (som han senere spilte sammen med i Battlestar Galactica). Etter det har han spilt rollen som "Lieutenant James Calley" i serien Total Recall 2070 og filmen fra 1998 med samme navn. Han har også spilt i flere andre tv-serier som Stargate SG-1, The Peacemakers, Da Vinci's Inquest, Criminal Minds og At the Hotel.

Battlestar Galactica[rediger | rediger kilde]

I 2003 ble tv-serien fra 1970-tallet, Battlestar Galactica brakt tilbake til live, selv om det i første omgang var i form av en tre timer lang miniserie. Bennett spilte rollen som «Aaron Doral»/«Cylon nr 5». Miniserien ble etterhvert en pilot for den nye science fiction-serien Battlestar Galactica, som kom til å vare i fire sesonger. Bennetts rollefigurer dukker opp gjennom alle fire. Battlestar Galactica ble filmet for det meste i Vancouver, Canada.

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Leo Awards

  • 1998 – Nominert – Dramatic Series: Best Supporting Performance by a Male – Cold Squad

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Listene under er ikke komplett, se Internet Movie Database – Matthew Bennett

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]