Mathias Haugaasen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mathias Haugaasen
Født24. mai 1979Rediger på Wikidata (41 år)
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Mathias Haugaasen (født 24. mai 1979) er en norsk fotballtrener og lærer. Fra 1. november 2007, til og med 19. mai 2009 assistenttrener i Bryne FK, hvorpå han og hovedtrener Rolf Teigen ble løst fra sine kontrakter i Bryne FK.[1]

Haugaasen er UEFA A-lisensiert fotballtrener og har Cand.Mag i idrettspsykologi, trenerrollen og sport management, og hovedfag i fotball og i organisasjonspsykologi fra Norges idrettshøgskole. Haugaasen var selv en aktiv fotballspiller, men er best kjent som trener og ekspert på forballanalyse på data. Han jobbet blant annet som analytiker for Vålerenga i 2004 og 2005, som de årene tok henholdsvis sølv og gull i Tippeligaen. I 2006 og 2007 jobbet han som analytiker på henholdsvis U-21 og G-19 landslagene. Han er også utdannet lærer, og arbeidet som lærer innen idrettsfagBjerke videregående skole fra 2005 til 2007, og fra 2009 til 2010. Parallelt med den første perioden på Bjerke var han også assisterende trener for Groruddalen ballklubb (GBK). Hovedtrener i GBK var Rolf Teigen. Når Teigen ble tilbudt trenerjobben ved Bryne FK, tok han med sin assistent og analyseekspert. Etter oppholdet i Bryne er Haugaasen tilbake ved Norges idrettshøgskole hvor han jobber som doktorgradsstipendiat på spillerutvikling i fotball. Stillingen til Haugaasen er finansiert av Norsk Toppfotballsenter, som gjennom sine prosjekter bidrar inn mot norske toppklubber. Haugaasen tok over som tiltaksleder i styret i Norsk Fotballtrenerforening i 2009 og dermed også ansvaret for det årlige Cupfinaleseminaret for fotballtrenere. Før sesongen 2010 tok Rolf Teigen og Haugaasen over Grorud FK som p.t. befinner seg i 2. div.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten Arkivert 21. mai 2009 hos Wayback Machine. Teigen-tiden kan bli dyr for Bryne Publisert 20. mai 2009

Se også[rediger | rediger kilde]

fotballDenne fotball- og personrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.