Maserati Shamal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Maserati Shamal
Maserati Shamal Front.jpg
Produsent Maserati
Produsert 1989—1995
Designer Marcello Gandini
Klasse Sportsbil
Karosserityper Todørs coupé
Relatert Maserati Biturbo
Maserati Karif
Maserati Racing
Maserati Ghibli
Tekniske data
Lengde 4102 mm
Bredde 1850 mm
Høyde 1300 mm
Motor 3,2 liter V8-motor med turbo
Vekt 1417 kg

Maserati Shamal er en liten todørs coupé produsert av den italienske bilprodusenten Maserati mellom 1989 og 1995. Navnet kommer fra shamalvinden, en varm sommervind i Mesopotamia-området. Shamal ble designet av Marcello Gandini, som også er kjent som designeren bak Lamborghini Countach og Lamborghini Miura, og et av hans særegne designtrekk kan sees i profilen rundt bakre hjulbue – et designtrekk som også kan sees på Lamborghini Countach.

Midtstolpen fungerer også som veltebøyle, og er alltid lakkert i sort, et gjenkjennende trekk ved Shamal. Navnet "Shamal" står på begge sider av midtstolpen i forkrommede bokstaver. Bilen har dessuten aluminiumsfelger, en liten hekkspoiler og en sort grill med kromdekor.

Bilen er utstyrt med en 3,2-liters V8-motor med doble turboladere og 32 ventiler, som yter 325 hestekrefter. Den er utstyrt med en sekstrinns manuell girkasse fra Getrag og et elektronisk styrt understell. Systemet kan hele tiden endre understellets egenskaper basert på veibanen og hvor mye komfort sjåføren ønsker. Bilen har en toppfart på 270 km/t, og går fra 0-100 km/t på 5,3 sekunder.

Da bilen gikk ut av produksjon i 1996 var totalt 369 eksemplarer produsert.