Masafi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Masafi (arabisk for «rent vann» eller «ماء صافي») er en landsby som befinner seg ved foten av Hajarfjellene i de De forente arabiske emirater. Landsbyen oppstod ved den gamle grusveien mellom Fujairah og Dubai via emiratet Sharjah. Landsbyen var et handelssted og et sted der 4x4-kjøretøy og kamelkaravaner kunne hente nye forsyninger frem til de moderne motorveiene ble bygget på 1970-tallet.

Landsbyen er delt i to, den største delen tilhører emiratet Ras al-Khaimah, mens den andre faller under emiratet Fujairah. En uferdig bygning står midt på grensen som et symbol på delingen av Masafi mellom to emirater. Grunnet uenighet om hvem som var bygningens rettmessige eier fant kamper sted her, noe som ikke endte før bygningen ble kjøpt av den føderale staten.

Masafi er kjent for flere ting, på den ene side været og at det er den høyestliggende bosetningen i FAE, på den annen side mango trær, forskjellige sitrusplanter, og kildevann. I landsbyen ligger en stor produsent av kildevann på flasker, Masafi.