Marvel Rea

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Marvel Rea
Marvel Rea.jpg
Født9. november 1901[1]
Ainsworth
Død17. juni 1937[1] (35 år)
Los Angeles
Beskjeftigelse Filmskuespiller
Nasjonalitet USA

Marvel Luciel Rea (født 9. november 1901 i Ainsworth i Brown County i Nebraska i USA; død 17. juni 1937 i Los Angeles i California) var en amerikansk filmskuespiller.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Marvel Rea var datter av John Thomas Rea og hans hustru Nellie Thurman Rea. Hennes storebror, Thomas Rea (1898–1957), var på 1920-tallet kameramann for spillefilmer. I 1910, da Marvel Rea var ni år gammel, flyttet familien fra Nebraska til Los Angeles.

Karrière og privatliv[rediger | rediger kilde]

Hun hadde lenge ønsket seg å bli skuespiller. I 1917 fikk hun kontrakt med Keystone Studios, og samme år gav de henne en birolle i kortfilmen Dangers of a Bride ved Gloria Swansons side. Rea fikk så en rekke filmtilbud, men det ble for det meste med biroller. Først i 1918 fikk hun med Her Screen Idol sammen med Ford Sterling en større rolle foran kamera. Hennes eneste hovedrolle hadde hun i 1919 i Why Beaches Are Popular som ble regissert av F. Richard Jones. Frem til 1921 var Rea med i 27 kortfilmer. Formodentlig var det hennes overgang til 20th Century Fox som førte til at hennes karrière kom til en brå avslutning.

Rea giftet seg da hun var 17 år gammel, i oktober 1918, med Henry Page Wells, men skilte seg fra ham allerede i november 1918. Rea beskyldte sin ektemann for å ha brukt mesteparten av sine inntekter på 800 dollar på rusgift. Skilsmissen ble rettskraftig i august 1922.

I august 1936 kunngjorde hun sin forlovelse med Edwin J. Wilkinson, og de giftet seg tidlig på høsten samme år.

Overfall og død[rediger | rediger kilde]

Hennes liv tok en dramatisk vending den 2. september 1936. Dette var på en tid da det ikke var særlig vanlig at skuespillere hadde livvakter. Hun var underveis på gaten i Los Angeles da en bil med tre unge menn stanset ved siden av henne. De tilbød å kjøre henne hjem, men hun avslo. Så skjedde alt raskt: De tre overmannet henne, rev henne inn i kjøretøyet og kjørte henne til en ravine i South Los Angeles. Der voldtok de henne og skar henne opp med glassbrott. Da hun mistet bevisstheten forlot de henne.

Fire timer etter kom hun til bevissthet, og anmeldte overfallet kort tid etter på Los Angeles Police Department. De tre mennene ble raskt funnet, og ble i januar 1937 dømt til fengselsstraffer på mellom ett år og femti år.

Marvel Rea kom seg aldri psykisk. I juni 1937, ni måneder etter overfallet, begikk hun selvmord ved å drikke insektsgift.[trenger referanse]

Overfallsmennene apellerte sine straffer, og de ble løslatt i 1939.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Marvel Rea, 32886207

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]