Martine Minge Olsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Martine Minge Olsen
Født28. mars 1990 (34 år)
Ixelles, Brussel, Belgia
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge[1]
Høyde175 cm
PosisjonOmskiftende
Klubbinformasjon
Spiller forRøa
Draktnr.17
Ungdomsklubb
År
2004
2004-2007
Klubber
Hosle IL
Hauger
Klubber*
År Klubber Kamper (mål)
2007-​ Røa 4 (0)[2]

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 21. april 2010.

Martine Minge Olsen (født 28. mars 1990 i Ixelles i Brussel-regionen i Belgia) er en norsk kvinnelig fotballspiller fra Bærum. Olsen begynte sin fotballkarriere i Hosle IL, men gikk fort videre til Hauger Fotballklubb. I Hauger spilte hun på J19-laget fra hun var 16. Laget, som var et samarbeidsprosjekt med Koll under navnet Koll/Hauger, kom til finalen i Norway Cup med Olsen som kaptein det året.[3] Samme året vant laget Adidas Cup, et slags uoffisielt norgesmesterskap, og Olsen ble kåret til banens beste spiller. Minge var på det tidspunktet spiss.


Allerede året etter, i 2007, ble hun plukket opp av Røa i august. Olsen var imidlertid mye syk og skadet det året, og det ble derfor et lite tilbakeskritt for henne. I 2008 kom Minge Olsen med på juniorlaget, og nok en gang tok hun over kapteinsbindet og ledet laget til en feilfri sesong med 100-13 i målforskjell.

I 2009-sesongen ble Martine Minge tatt opp i A-stallen, men hun spilte for det meste rekruttkamper. Debuten hennes kom som innbytter borte mot Vålerenga i første runde i cupen. I tillegg ble hun også byttet inn i cupens andre runde mot Fart. Seriedebuten kom hjemme mot Trondheims-Ørn, da hun ble byttet inn for Guro Knutsen Mienna i det 89. spilleminutt. Det ble Minges eneste A-lagskamp i serien. I tillegg fikk hun prøve seg mot slutten av kampen mot Everton LFC. Også i hjemmekampen mot 1. FFC Turbine Potsdam fikk Minge Olsen slippe til mot slutten.

I neste sesong fikk Minge Olsen debutere som innbytter for Celine Kommandantvold Pettersen i første serierunde, denne gangen som midtbanespiller. I tillegg til egen sportslig framgang, skyldtes nok debuten den drastiske nedgangen i antall etablerte spillere på A-laget. Imidlertid gjorde Minge Olsen en god figur, og i bortekampen mot Trondheims-Ørn fikk hun for første gang starte for A-laget. Dette gjentok seg hjemme mot Arna-Bjørnar. Imidlertid var hun omskolert til venstre back, på tross av at hun er høyrebent. Hun spilte begge kampene uten å bli byttet ut.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Med Røa:

  • Seriegull 2009
  • Cupgull 2009
  • Cupgull 2010

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Soccerdonna[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Per 22. april 2010
  3. ^ Sølv til Koll/Hauger – Budstikka. Minge Olsen er den forreste i rekken