Marmaduke (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Marmaduke
Generell informasjon
Sjanger Familiefilm
Komedie
Nasjonalitet USA
Utgitt 2010
Lengde 87 min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør Tom Dey
Manus Tim Rasmussen
Vince Di Meglio
Produsent John Davis
Tom Dey
Musikk Christopher Lennertz
Sjeffotograf Greg Gardiner
Klipp Don Zimmerman
Foran kamera
Medvirkende stemmer fra
Owen Wilson
Emma Stone
George Lopez
Christopher Mintz-Plasse
Steve Coogan
Fergie
Kiefer Sutherland
samt skuespillere i live action
Lee Pace
Judy Greer
William H. Macy
Annen informasjon
Filmformat 2,35:1
Filmselskap Twentieth Century Fox Film Corporation
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Marmaduke er en amerikansk familiefilm fra 2010. Filmen er regissert av Tom Dey, og har Owen Wilson, Emma Stone, George Lopez, Christopher Mintz-Plasse, Steve Coogan, Fergie og Kiefer Sutherland som hovedstemmer.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den klumsete og litt bortskjemte, men sjarmerende grand danois-hunden Marmaduke (stemmen til Owen Wilson) flytter fra Kansas til California med familien sin og katten Carlos (stemmen til George Lopez), der familiens mann Phil (Lee Pace) har fått seg ny jobb i hundefôrselskapet Bark Organic. I hundeparken til Bark Organic er det systematiske klikker, akkurat som på high school. Marmaduke havner raskt blant outsiderne, og blir venner med tre andre sympatiske "outsider"-hunder, Mazie (stemmen til Emma Stone), Giuseppe (stemmen til Christopher Mintz-Plasse) og Raisin (stemmen til Steve Coogan). Mazie blir også umiddelbart forelsket i Marmaduke, selv om sistnevnte ikke merker det til å begynne med.

Problemet er bare at Marmaduke vil være blant de populære og tøffe hundene. Han sikter seg inn på plassen til flokkens ubestridte leder Bosco (stemmen til Kiefer Sutherland) og vil ha kjæresten hans, den flotte Jezebel (stemmen til Fergie). Men mens Marmaduke baner seg vei mot toppen, sårer han også sine nye venner.

Imens har Phil problemer med å få familien til å tilpasse seg i de nye omgivelsene, og han ser ikke hva hver og en av familiemedlemmene virkelig vil. Marmaduke innser at han må inn på banen og på beste måte kommunisere til eieren sin at familien faktisk har problemer.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Stemmer[rediger | rediger kilde]

Skuespillere i live action[rediger | rediger kilde]

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]