Makten bak makten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Makten bak makten er en bok av den norske journalisten Per-Aslak Ertresvåg, som ble utgitt på Koloritt forlag den 1. januar 2007. Den gjengir en rekke kjente konspirasjonsteorier[1][2] og tegner et dystert, «machiavellisk» bilde av hvordan verden styres av mektige grupperinger som Rothschild-familien og Rockefeller-familien, og på et dypere plan av okkulte organisasjoner som Illuminati. Forfatteren hevder at disse gruppene besitter en makt som overgår den samlede makten til presidentene i verdens mektigste nasjoner. Agendaen skal være å samle verdens nasjoner under én verdensregjering, den såkalte New World Order.

Ifølge teoriene Ertresvåg fremlegger benytter disse gruppene institusjoner som Bilderberg-gruppen, og den eierkontrollen medlemmene av denne har over verdens massemedier, som et redskap for påvirkning av og kontroll over befolkningsmassene. Gruppene skal heller ikke gå av veien for å benytte metoder som hjernevask eller drap for å oppnå sine mål. Gruppene, som omtales som «Eliten»,[3] påstås blant annet å eie flere av verdens sentralbanker, blant dem den amerikanske sentralbanken Federal Reserve Bank.

Boka fikk skeptisk og kritisk omtale.[4][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nordby, Trond (22.03.2006). «Maktens tentakler - Kultur - Dagbladet.no». Dagbladet. Besøkt 25. februar 2017. 
  2. ^ a b «Spinnville, forførende og farlige». Aftenposten. 4. september 2013. Besøkt 25. februar 2017. 
  3. ^ Egeland, John Olav (18.04.2006). «Dommedag er nå - Nyheter - Dagbladet.no». Dagbladet. Besøkt 25. februar 2017. 
  4. ^ Amerikansk konspiranoia på norsk[død lenke] Kritisk artikkel om boka Makten bak makten. Av Asbjørn Dyrendal, Skepsis.no

Litteratur[rediger | rediger kilde]