Major Grom: Plague Doctor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Major Grom: Plague Doctor
orig. Майор Гром: Чумной Доктор
Generell informasjon
GenreEventyrfilm, actionfilm, superheltfilm,[1] detektivfilm
Utgivelsesår2021
NasjonalitetRussland
Lengde137 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiOleg Trofim Rediger dette på Wikidata
ManusArtjom Gabreljanov Rediger dette på Wikidata
Basert på
Major Grom Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Artjom Gabreljanov
Foran kamera
MedvirkendeTikhon Zjiznevskij,[2] Ljubov Aksjonova,[2] Aleksej Maklakov,[2] Sergej Gorosjko,[3] Dmitrij Tsjebotarjov,[4] Mikhail Yevlanov,[2] Anton Bogdanov,[2] Oleg Tsjugunov, Kyivstoner, Sjachin Adygezalov Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapBubble Studios Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)The Walt Disney Company CIS
Netflix
Budsjett640 000 000 RUB Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning317 000 000 RUB (Russland)[5] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1. april 2021
ForgjengerMajor Grom Rediger dette på Wikidata
OppfølgerGrom: Trudnoje detstvo Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Major Grom: Plague Doctor (originaltittel: Майор Гром: Чумной Доктор) er en russisk film fra 2021, regissert av Oleg Trofim.[6][7]

Handling[rediger | rediger kilde]

Igor Grom arbeider for politiet i St. Petersburg, og følger etter tre bank-ranere kledd i røde sportsdresser og forkledd som hockey-spillere. Han arresterer dem, men samtidig forårsaker han betydelig skade på eiendom. Han blir derfor irettesatt av sin overordnede: Fjodor Prokopenko. Like etter begynner en rettssak mot Kirill Gretsjkin, som står tiltalt for å ha skadet en jente med bilen sin. Til tross for alle bevisene mot ham, blir Gretsjkin frikjent.

Broren til den avdøde, Ljosja Makarov, mistenker at retten er korrupt. IT-millionær Sergej Razumovskij, grunnlegger av det sosiale nettverket «Vmeste» - samt vennen Oleg Volkov, som vokste opp ved samme barnehjem som den avdøde kvinnen, blir også rasende over rettens avgjørelse. Samtidig begynner det å dukke opp videoer på internett – en person har opprettet sitt egen borgervern i maske og drakt, og bevæpnet med bomber og flammekastere - som lover å rense byen for kriminelle.

Personen brenner først Kirill Gretsjkin til døde i bilen hans. Etter drapet kommer Oleg til Razumovskij, og innrømmer at han stod bak dette angrepet. Razumovskij blir opprørt over dette, men nøler med å overgi kameraten sin til myndighetene. Grom, som var vitne til drapet, forsøker å etterforske saken - men den ansvarlige anses nå av mange for å være en helt. Jevgenij Strelkov fra FSB kommer fra Moskva for å arrestere den ansvarlige.

I mellomtiden redder Grom en ung kvinne fra kjeltringer, men hun viser seg å være journalisten og bloggeren Julija Ptsjolkina - og hun iscenesatte angrepet mot seg selv, i håp om å komme nærmere Grom, og få mer informasjon til bloggen hennes. Samtidig blir andre skurker også angrepet: lederen for en bank som har svindlet kundene sine, og eieren for et deponi som driver med forurensning - sammen med hele sistnevntes familie.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Tikhon Zhiznevskij som Igor Grom
  • Ljubov Aksjonova som Julija Ptjolkina
  • Aleksej Maklakov som Fjodor Prokopenko
  • Aleksandr Setejkin som Dmitrij "Dima" Dubin
  • Sergej Gorosjko som Sergej Razumovskij

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata