Maddie Ziegler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Maddie Ziegler
FødtMadison Nicole Ziegler
30. sep. 2002Rediger på Wikidata (21 år)
Pittsburgh
BeskjeftigelseDanser, skuespiller, modell, fjernsynsskuespiller, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
FarKurt Ziegler
SøskenMackenzie Ziegler
Michele Gisoni
NasjonalitetUSA

Madison «Maddie» Nicole Ziegler (født 30. september 2002 i Pittsburgh, Pennsylvania) er en amerikansk danser, skuespiller og modell. Hun ble først kjent for å vises i Lifetime reality show Dance Moms fra 2011, i sesong 1 (i en alder av 8) fram til 2016. Hun sluttet i programmet i sesong 6 fordi hun fikk for mange jobber.

Fra 2014 til 2016 fikk hun større berømmelse for hovedrollen i fem musikkvideoer av Sia, inkludert «Chandelier» og «Elastic Heart» som samlet sett har tiltrukket mer enn 2,5 milliarder visninger på YouTube. Hun har også hatt gjesteroller i ulike show som Nicky, Ricky, Dicky and Dawn, Drop Dead Diva, Austin og Ally og Pretty Little Liars. Hun har danset på TV-programmer og på konserter. Hun har vært modell for blant annet Capezio, Ralph Lauren og Target.

Maddie har spilt i filmen The Book of Henry som en av hovedrollene i filmen.

Maddie har blitt kåret som årets danser to ganger i Teen Choice Awards. Hun ble slått av Chloe Lukasiak et år. Chloe danset også på showet Dance Moms med Maddie.

Ziegler ble kåret av Time Magazine som en av de «30 mest innflytelsesrike tenåringer i 2015».

Ziegler var en dommer i 2016-sesongen av So You Think You Can Dance: The Next Generation.

Foreldrene hennes er Melissa Ziegler-Gisoni og Kurt Ziegler. Hun er av polsk, tysk og italiensk avstamning. Foreldrene hennes skilte seg i 2011. I 2013 giftet Melissa seg med Greg Gisoni.

Maddie Ziegler har en yngre søster, Mackenzie Ziegler (født 4. juni 2004), som er danser og sanger. Maddie og Mackenzie har vært et aktivt medlem av Abby Lee Dance Company siden de var små. De ble trent av Abby Lee Miller. Maddie ble sett på som favoritten til Abby Lee.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]