Mürren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mürren

Mürren er en fjellandsby i Berner Oberland i Sveits. Den ligger 1650 moh., og har ca. 450 innbyggere. Landsbyen ligger på en fjellhylle 7–800 meter over dalen under. Mürren tilhører Lauterbrunnen kommune, i likhet med landsbyene Lauterbrunnen, Isenfluh, Gimmelwald, Wengen og Stechelberg.

Turisme[rediger | rediger kilde]

Turismen er viktig for Mürren. Folk fra hele verden kommer hit for å se alpelandskapet. Det er flott utsikt mot de tre kjente fjelltoppene Eiger, Mönch og Jungfrau. Landsbyen har 2000 hotellsenger.

Kommunikasjoner[rediger | rediger kilde]

Mürren kan ikke nås med bil. I 1891 ble Bergbahn Lauterbrunnen-Mürren bygd. Den besto tidligere av en kabelbane som fraktet passasjerene opp dalsiden fra Lauterbrunnen til Grütschalp. Denne kabelbanen ble på grunn av omfattende skader nedlagt i april 2006, og erstattet med en gondolbane. Fra Grütschalp fører en 4 km lang smalsporet jernbane videre til Mürren. I 1967 ble landsbyens forbindelser til omverden forsterket ved byggingen av gondolbanen Luftseilbahn Stechelberg-Mürren-Schilthorn.

Historie[rediger | rediger kilde]

Mürren arrangerte det første VM i alpint 1931. Også i 1935 hadde byen dette arrangementet. Hver vinter avholdes et utforrenn fra toppen av Schilthorn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]