Møkkamann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Plumbo

«Møkkamann» er en sang fra det norske bandet Plumbo, som omhandler Kristian Michelsens damejakt. Sangen ble først utgitt på bandets plate Råkk'n Råll Harry i 2010.

«Årets hit» under Spellemann 2011[rediger | rediger kilde]

Sangen ble kåret til «Årets hit» av publikum under Spellemannprisen 2011. Det skapte store reaksjoner da vokalist Lars Erik Blokkhus uttalte: «Når jeg ser på dere to, så får låta plutselig et nytt navn, Mokkamann», ved prisoverrekkelsen som ble foretatt av Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam.[1] Bandet ble pepet av scenen, og Terje Winterstø Røthing fra Kaizers Orchestra tømte øl over hodet på Blokkhus under et VGTV-intervju i etterkant samme kveld. Baqwa kalte så Blokkhus et «Fittehøl» etter dette i et intervju med Dagbladet.[2][3] Både Baqwas uttalelse og øltømmingen har i ettertid blitt kritisert.[4][5]

I uke 4 i 2012 gikk «Møkkamann» til topps på VG-lista.[6]

Opphav[rediger | rediger kilde]

Fløytetemaet i «Møkkamann» baserer seg på en hollandsk folkemelodi fra 1735, «Wilgeboompjes».[7] «Møkkamann» er i hovedsak laget av Lars Erik Blokhus og Glenn Hauger. Henning Hoel Eriksen har vært med på utviklingen, og står kreditert som produsent.[8]

Fotballsang[rediger | rediger kilde]

Supportere av FK Jerv har laget en sangtekst på samme melodi som følger Plumbos arrangement av originalen. Her heter det «Vi er F K Jerv ifra Grimstad» der det i Plumbos sang synges «Det er møkkamann som er ute».

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


sangstubbDenne sangrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.