Ludvig Thorsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ludvig Thorsen
Født13. april 1884
Død21. januar 1980 (95 år)
Gravlagt Lagård gravlund
Nasjonalitet Norge

Ludvig Thorsen (født 13. april 1884 i Stavanger, død 21. januar 1980 i Stavanger) var en norsk skipsingeniør. Han var utdannet ved Trondheims tekniske læreanstalt i 1904 og studerte senere i Danzig i Tyskland. Han ble ansatt som ingeniør ved Stavanger Støberi & Dok i 1907, hadde praksis ved to skipsverft i USA og arbeidet som konsulent i Stavanger frem til han i 1917 ble ansatt som teknisk direktør i Det Stavangerske Dampskibsselskab. Denne stillingen hadde han til han gikk av med pensjon i 1955, 71 år gammel.

Ludvig Thorsen ble utnevnt til Ridder av St. Olavs Orden i april 1950. Han døde i Stavanger 21. januar 1980 – 96 år gammel.

Sjøbussenes far[rediger | rediger kilde]

Ludvig Thorsen er særlig kjent for at han konstruerte de første sjøbussene som ble satt i trafikk i 1937-39. Dette var passasjerskip med dieselmotorer som var konstruert for å kunne holde stor fart, og som i mindre utstrekning tok med seg gods. De to første – MS «Ekspress» og MS «Ekspress II» – ble bygget ved Det Stavangerske Dampskibsselskabs eget verksted på Klasaskjæret i Stavanger, mens den større MS «Fjorddrott» ble bygget ved Rosenberg Mekaniske Verksted i Stavanger og utrustet på Klasaskjæret. MS «Fjorddrott» ble satt i trafikk i juni 1939 og den representerte en revolusjon i skipstrafikken på Ryfylkefjordene. Etter krigen ble det bygget flere skip av samme og lignende type og de fikk navnet Den Hvite Flåte siden de ble hvitmalt i stedet for svart som var vanlig for lokalrutebåter.

Kilder[rediger | rediger kilde]