Luís Carlos Winck

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Luís Carlos Winck
FødtLuís Carlos Winck
5. jan. 1963[1]Rediger på Wikidata (61 år)
Portão
BeskjeftigelseFotballspiller, fotballtrener Rediger på Wikidata
NasjonalitetBrasil
Høyde177 centimeter
PosisjonForsvarsspiller
Landslag
År Lag Kamper (mål)
1985–1993 Brasil
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Brasils flagg
Fotball menn
OL
Sølv1984 Los Angeles
Sølv1988 Seoul

Luís Carlos Coelho Winck (født 1963) er en brasiliansk fotballtrener og tidligere fotballspiller.

Som spiller var Luís Carlos Winck en offensivt anlagt høyre-back. Han startet karrieren på toppnivå med Internacional i 1981. Innsatsen for klubben ga ham plass på det brasilianske landslaget som vant sølv i Sommer-OL i 1984. Deltakelsen på OL-landslaget i 1984 var begrenset til spillere som toppen kunne ha spilt fem landskamper før mesterskapet. Året etter innkalte Evaristo de Macedo ham til seniorlandslaget. Winck spilte noen landskamper under hans ledelse, og hadde håp om å spille i VM i 1986. Et trenerskifte førte imidlertid til at Winck mistet landslagsplassen før mesterskapet. Telê Santana valgte ikke å satse på Winck.

I 1988 deltok Winck igjen i Sommer-OL for et brasiliansk landslag som vant sølvmedalje. Trener Carlos Alberto Silva gjorde plass på laget til Winck på høyre side av forsvaret ved å flytte konkurrenten Jorginho over på motsatt side av forsvaret. Etter OL i 1988 satset Carlos Alberto Silva med samme konstellasjon av sidebacker som trener for seniorlandslaget. Da Sebastião Lazaroni tok over som landslagstrener i 1989, beholdt Winck plassen på laget.

I 1989 ble Winck solgt til Vasco da Gama, som han samme år ble brasiliansk mester med. I kamp for Vasco i Copa Libertadores i 1989 pådro Winck seg et benbrudd som førte til at både en overgang til Hamburg og deltakelse i VM i 1990 gikk i vasken.

Etter å ha vært utelatt fra landslaget av Lazaronis arvtaker, Paulo Roberto Falcão, kom Winck tilbake inn i varmen da Carlos Alberto Parreira overtok i september 1991. Under Parreiras ledelse var Winck regelmessig involvert på landslaget fram til 1993. Han var opprinnelig en del av troppen til Copa América i 1993, men endte opp med å erstattes av Gil Baiano før turneringen ble sparket i gang. Til VM i 1994 var Jorginho og Cafu foretrukket.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, Transfermarkt spiller-ID 265864, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]