Losing Isaiah

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Losing Isaiah
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 17. mars 1995
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde111 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiStephen Gyllenhaal
ProdusentNaomi Foner Gyllenhaal
ManusforfatterNaomi Foner Gyllenhaal
Basert påroman Losing Isaiah - Seth Margolis
MusikkMark Isham
Foran kamera
MedvirkendeJessica Lange
Halle Berry
Samuel L. Jackson
Cuba Gooding, Jr.
Annen informasjon
Budsjett$17 million
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Losing Isaiah er en amerikansk dramafilm fra 1995, med Jessica Lange og Halle Berry i hovedrollene. Den er basert på en roman med samme navn av Seth Margolis.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Khaila Richards (Halle Berry) er avhengig av crack-kokain. En kveld forlater hun spedbarnet sitt, for å ruse seg. Tidlig neste morgen blir barnet funnet av søppel-tømmere, og tatt med til sykehus. En sosialarbeider, Margaret Lewin (Jessica Lange) tar med seg barnet hjem til seg, for å bo sammen med sin ektemann og datter. Kort tid senere blir Khaila arrestert for butikktyveri og begynner på en avrusningsklinikk. Filmen hopper tre år frem i tid, og det lille barnet, som har fått navnet Jesaja, bor fremdeles hos Lewin-familien.

Khaila har vært rusfri i flere år, og forteller en saksbehandler om barnet som forsvant fra henne tre år tidligere. Khaila ansetter advokat Kadar Lewis (Samuel L. Jackson) for å få tilbake barnet sitt. En langvarig juridisk kamp følger. En rettssak gir foreldreretten til Khaila. Jesaja blir tvunget til å forlate Lewin-familien som han har vokst opp hos, og har store problemer med å slå seg til ro hos Khaila. Khaila innser at Jesaja ikke anser henne som sin mor. Hun kontakter Lewin-familien, og lar Jesaja bo hos dem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]