Looper

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Looper
Generell informasjon
SjangerSci-fi
Action
Prod.landUSA
Utgivelsesår2012
Lengde118 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørRian Johnson
ManusforfatterRian Johnson
ProdusentRam Bergman
James D. Stern
Joseph Gordon-Levitt (utøvende produsent)
KomponistNathan Johnson
SjeffotografSteve Yadlin
KlipperBob Ducsay
Foran kamera
MedvirkendeJoseph Gordon-Levitt
Bruce Willis
Emily Blunt
Paul Dano
Noah Segan
Piper Perabo
Jeff Daniels
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
FilmselskapDMG Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Looper er en amerikansk sci-fi-actionfilm fra 2012. Filmen er skrevet og regissert av Rian Johnson, og har Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis og Emily Blunt i hovedrollene.

Filmen kom på norske kinoer 12. oktober 2012.

Handling[rediger | rediger kilde]

I året 2044, fungerer 25-år gamle Joseph Simmons (Gordon-Levitt), for en mafia selskap i Kansas City som en "griper". Ledet av en mann sendt fra fremtiden som heter Abe (Daniels), loopers drepe og kast ofrene sendt tilbake i tid fra 2074, og er betalt av arbeidsgivere med barer av sølv festet til målet. I tillegg, når en Looper pensjonert blir Looper fremtidige selvbilde sendt tilbake i tid nøyaktig tretti år som en rutinemessig mål, men med en gull bar betaling, dette arrangementet er referert til som "lukke sløyfen", og, på samme måte som rutinemessige treff , bærer alvorlige konsekvenser hvis de ikke utføres.

En natt, besøker Seth (Dano), Joe venn og en kamerat Looper, ham i panikk, på randen av å lukke sin egen bue, Seth fremtidige selv (Brennan) advarte ham om en mystisk karakter kalt Rainmaker, som overkjørte fremtiden kriminalitet sjefer og ble pensjonere alle loopers kontrakter i 2074, noe som resulterer i en rekke premature Looper dødsfall. Nølende, Seth utilsiktet lot fremtidige selv å flykte, og blir jaget av hans arbeidsgivere for ikke å lukke sin egen loop. Joe skjuler Seth i sin leilighet og er tatt til Abe, under trussel om å miste halvparten av all sølv hans, Joe motvillig forteller Abe hvor han gjemte Seth. Skamskar den unge versjonen av Seth, skremmer Abe fremtiden Seth til å vende tilbake ved voldsomt skade hans tidligere personlighet kropp, ved retur, men er fremtiden Seth drept for å lukke sin loop.

Når Joe stenger sin egen bue, skyter han sin eldre selv (Willis) uten å nøle, og trekker til Kina hvor han senere forelsker og gifter seg. Etter hans 30 år pass, er Joe tatt fra sitt hjem for å bli sendt tilbake til 2044 for å lukke sløyfen, bare for kona å være et uhell drept i prosessen. Slåss og drepe sine fangevoktere som et resultat, returnerer Joe til 2044 avslørt og ubundet, slik at han kunne overraske sin yngre selv og unngå døden. Senere møte sin yngre selv, forklarer gamle Joe han fortsatt tilbake til 2044 for å drepe Rainmaker som barn. Young Joe, fortsatt prøver å lukke sin loop, ender opp i en kamp prøver å drepe gamle Joe. Stjele et kart som inneholder koordinater og en kode fra gamle Joe, unge Joe flykter så når Kid Blue (Segan) og Abe menn vises med den hensikt å drepe dem.

Young Joe, etter kartet, når en gård hus eid av Sara (Blunt) og hennes sønn Cid (Gagnon). Når Joe viser Sara kartet, gjenkjenner Sara koden som Cid bursdag sammen med serienummeret på sykehuset han ble født i, spørre Joe å oppdage gamle Joe kommer til å drepe de tre barna som kunne bli den Rainmaker. Joe bestemmer deretter å vente på gården for ankomst av sin eldre selv, og blir nær Sara. Joe lærer snart at Sara er en telekinetiske, og at Cid ble oppdratt av Sara søster for det meste av sitt liv før hun ble ved et uhell drept av Cid. En morgen blir de angrepet av en av Abes kjeltringer heter Jesse (Dillahunt), som blir drept når Cid faller inn i et raseri og slipper ut en stor telekinetiske blast. Cid ekstraordinære telekinetiske krefter - som er langt kraftigere enn noen annen mutant er - føre Joe til å innse at han er Rainmaker, men realisering radikalt forandrer gamle Joe minner, tipping ham at Cid er Rainmaker. Før gamle Joe kan handle, men fanger Kid Blå ham.

Escaping fangst, gamle Joe dreper Abe og hans gjeng, og hoder for Sara hus. Kid Blue, nå gården, er kjempet og drept av unge Joe, samtidig, forfølger gamle Joe Sara og Cid i gården stokk felt der han maims Cid, noe som resulterer i Cid forårsaker en telekinetiske blast. Før Cid kan drepe gamle Joe, Sara beroliger og forsikrer ham om å stoppe hans telekinetiske raseri, så forteller Cid å kjøre, står Sara i gamle Joe bane å stoppe ham skyte Cid. Young Joe innser at hans eldre selv vil skyte Sara og rasende Cid, perpetuating etableringen av Rainmaker heller enn å forebygge den. Kan ikke stoppe hans eldre selv, og vite at det er hans siste sjanse til å stoppe Rainmaker, skyter unge Joe stedet selv, ved å gjøre det, sletter han sin fremtidige selvtillit gjennom selvmord, sparer Sara og potensielt hindre Cid fra å bli Rainmaker.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Emily Blunt har uttalt at hun aksepterte tilbudet om å spille i filmen etter å ha lest halve manuset. Hun visste da ennå ikke hva karakteren hennes egentlig "var".

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]