Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen er en gratisavis som utgis hver torsdag som ukeavis i Oslo. Avisa eies av Lokalavisene Oslo AS og er en del av medieselskapet Edda Media. Ansvarlig redaktør er Tore Bollingmo].

Avisa skal distribueres gratis til alle husstander i bydelene Frogner og St. Hanshaugen. Første halvår 2012 misligholdt Lokalavisene Oslo AS inngått avtale med Oslo kommune og halverte blant annet distribusjonen i Bydel Frogner.[trenger referanse]

Avisen ble etablert etter en oppdeling av Majorstuen Avis under navnet Vestkanten Avis. Begge avisene ble eiet av selskapet Din Lokalavis AS - først eiet av Geir Smevik før det ble tatt over av Tor-Kristian Øines i 2004. Sistnevnte solgte avisene til Orkla Media (senere Edda Media) og inngikk senere som en del av Orkla Medias strategi om regionale lokalaviser i Oslo. Vestkanten Avis ble slått sammen med selskapets egne lokalaviser St. Hanshaugen Budstikke og Frogner Budstikke. Disse byttet i 2005 navn til Vestkanten. Navnet ble på ny byttet da Orkla (nåværende Edda) etablerte sitt nett av gratisaviser i Oslo i 2006.

I 2006 etablerte Orkla Media en gratisaviskjede i Oslo, der Lokalavisen Frogner/St. Hanshaugen inngår. Avisene utgis av et eget selskap, Lokalavisene Oslo AS, som tilsammen fulldistribuerer seks avistitler i tolv ulike bydelsversjoner i et opplag på 286 800 hver uke. Selskapet holder til i Akersgata 28 i Oslo og sysselsetter 74 personer.