Lloyd Banks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lloyd Banks
Født30. apr. 1982[1]Rediger på Wikidata (41 år)
Baltimore
BeskjeftigelseRapper, låtskriver Rediger på Wikidata
Utdannet vedAugust Martin High School
NasjonalitetUSA
Medlem avG-Unit
Musikalsk karriere
PseudonymLloyd Banks
SjangerHiphop
InstrumentVokal
Aktive år1999
PlateselskapShady Records, G-Unit Records
Nettstedhttp://www.LloydBanks.com
IMDbIMDb

Christopher Charles Lloyd (født 30. april 1982), bedre kjent som Lloyd Banks, er en amerikansk rapper og medlem av den populære gruppen G-Unit.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Lloyd Banks ble født i Baltimore, Maryland og vokste opp i Queens, New York. Lloyd Banks' far satt mye av tiden i fengsel, så moren tok seg av barna. Når moren ikke var til stede, måtte Banks passe på sine yngre brødre. Han begynte å skrive rim som barn og rappet dem i New Yorks gater. I stedet for å gjøre skolearbeid og lekser, skrev han ned alle rim han fant på. Det ble etter hvert en fritidsaktivitet for ham, og folk fikk øyene opp for denne talentfulle gutten. Lloyd Banks vokste opp i nærheten 50 Cent og Tony Yayo, og disse tre brukte å rappe sammen, etter hvert på scene.

Veien til suksess[rediger | rediger kilde]

Ettersom Tony Yayo var en eldre og mer erfaren MC, ble han med 50 Cent på flere turneer, inkludert Cash Money Tour. Lloyd Banks ble igjen hjemme, og mens han ventet på sine eldre kamerater kom han i kontakt med produsenter fra Queens og ble med på låter fra lokale mixtapes, og Lloyd Banks har et sterkt og godt rykte i New Yorks undergrunnsscene.

G-Unit[rediger | rediger kilde]

G-Unit ble stiftet da de tre kameratene Lloyd Banks, 50 Cent og Tony Yayo bestemte seg for å lage en gruppe sammen. De møtte Young Buck da han var på Cash Money Tour i New York, og etter at 50 Cent fikk sitt eget plateselskap tok de Young Buck inn i varmen og de var nå 4 i gruppen. Senere ble Tony Yayo sendt i fengsel, noe som gjorde at han ikke fikk være med på debutalbumet. Frontet av 50 Cent redefinerte gruppa gangsterrap, og lagde en serie av gode mixtapes av høy kvalitet. Da 50 Cent gav ut sitt debutalbum Get Rich or Die Tryin' var Lloyd Banks med på låten Don't Push Me, og rett etter at 50 Cent fikk sitt eget plateselskap gav gruppa ut debutalbumet Beg For Mercy i 2003, som etter hvert solgte over 2 millioner kopier.

Plateutgivelser[rediger | rediger kilde]

The Hunger For More[rediger | rediger kilde]

Lloyd Banks gav ut debutalbumet The Hunger For More i 2004. Den første singelen var den gedigne hiten On Fire, sammen med 50 Cent. Denne debuterte som nr 1. på Billboard med 433 000 kopier solgt den første uka. Albumet har siden solgt over 2 000 000 kopier verden over og regnes som Lloyd Banks' beste verk.

Rotten Apple[rediger | rediger kilde]

«The Big Withdraw» var ment å skulle være Lloyd Banks' andre album. Dette ble imidlertid lekket i sin helhet og alle de 23 låtene ble forkastet, og Banks startet på «Rotten Apple», som er et ordspill på New York (The Big Apple). I 2006 kom albumet ut, et album som ikke er regnet som en kommersiell suksess, all den tid Lloyd Banks solgte vesentlig mer på sitt første album.

Gang Green[rediger | rediger kilde]

«Gang Green» er foreløpig tittel på Lloyd Banks' kommende album. Noen utgivelsesdato er ikke satt.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 2004: The Hunger for More
  • 2006: Rotten Apple
  • 2010: The Hunger For More 2

Singelutgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm1544017, besøkt 16. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]