Liu Ailing

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Liu Ailing
Født 2. mai 1967 (48 år)
Baotou, Kina
Høyde 168 cm
Posisjon Spiss
Klubber*
År Klubber

2000-01​

Philadelphia Charge
Landslag**
År
-2000
Lag
Kina Kina
Kamper (mål)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 4. januar 2010.
** Antall landskamper og -mål
er sist oppdatert 4. januar 2010.

Liu Ailing (Forenklet kinesisk: 刘爱玲; tradisjonell kinesisk: 劉愛玲, pinyin Liú Àilíng) følger kinesisk navnerekkefølge. Etternavnet hennes er Liu.

Liu Ailing født 2. mai 1967) er en kinesisk tidligere fotballspiller.

Liu ble født i Baotou i Indre Mongolia. Hun skal ha startet å spille for moro skyld før hun ble oppdaget av kvinnefotballtrenere i relativ ung alder.<[1] Lius første internasjonale turnering for Kina godkjent av FIFA var VM i Kina i 1991. I turneringen ble hun firemålsscorer med to mål mot Norge og to mot New Zealand. Enda Kina var klar gruppevinner, scoret de ikke flere mål, da de røk ut mot Sverige i kvartfinalen.

Liu spilte også i VM i Sverige i 1995, der hun scoret utlikningmsålet i deres åpningskamp mot USA. Det var hennes eneste mål i turneringen, men hun var delaktig i at Kina kom til semifinalen. Også under OL i Atlanta hadde hun bare ett mål, for øvrig i en utklassing av Danmark, da Kina tol OL-sølv. Liu spilte imidlertid alle kampene.

Liu var også med i VM i 1999, der hun var enda mer markant på godt og vondt. Liu scoret mot Sverige i gruppekampen, og også i semifinalen mot Norge, da hun til gjengjeld scoret to mål i Kinas utklassing av nordmennene.[2] I finalen bommet imidlertid Liu på sitt straffespark i straffesparkkonkurransen som eneste spiller, og dermed tapte Kina mot USA.

Liu Ailing var med under OL i Sydney i 2000, men verken hun eller Kina gjorde noen inntrykk i turneringen, og kom ikke videre fra gruppespillet. Etter OL spilte Liu for Philadelphia Charge i WUSA. Liu ble nummer fire på målscorerlisten med 10 mål.[3] Året etter gikk noe dårligere, og Liu trakk seg etter 2001-sesongen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ La Canca
  2. ^ Liu, Sun each score twice to send China to final 5-0 over Norway. Soccer Times
  3. ^ RSSSF

Eksterne kilder[rediger | rediger kilde]