Kaptein (fotball)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En kapteins armbind med FIFA's" - Spillet Mitt er Fair Play" slagord skrevet på det.

Lagkapteinen av et fotballag er en spiller på laget, som er valgt til å være på banen som leder; de er ofte en av de eldre/eller mer erfarne spillerne i troppen, eller en spiller som kan sterkt påvirke spillet, eller har gode lederegenskaper. Lagets kaptein er vanligvis identifisert ved bruk av et armbind.[1]

Ansvar[rediger | rediger kilde]

USAs kaptein Abby Wambach (venstre, i rødt) og Storbritannias kaptein Steph Houghton (høyre, i hvitt) håndhilser før avspark, 2015.

Den eneste offisielle ansvaret for en kaptein som er angitt i spillereglene er å delta i myntkast før avspark[2] (for valg av mål eller å ta avspark først) og før en straffesparkkonkurranse. I motsetning til hva som ofte blir sagt, har kapteinen ingen særskilte fullmakter til å utfordre en beslutning av dommer.[3] Men dommere kan snakke med kapteinen om generell orden og atferd hvis det er nødvendig.[4]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Captain». Arkivert fra originalen 1. desember 2017. Besøkt 17. desember 2016. 
  2. ^ "About Football Glossary" about.com
  3. ^ Association, The Football. «The website for the English football association, the Emirates FA Cup and the England football team». Besøkt 17. desember 2016. 
  4. ^ Association, The Football. «The website for the English football association, the Emirates FA Cup and the England football team». Besøkt 17. desember 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]