Little Goose-demningen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Foto av anlegget, sett mot øst.
Kart med dette anlegget inntegnet.

Koordinater: 46°35′15″N 118°01′34″V Little Goose-demningen (engelsk: Little Goose Lock and Dam) er en demning med et vannkraftverk som ligger i Snake River i staten Washington i USA, 14 km nordøst for byen Starbuck i Columbia County, og ligger ellers også i Whitman County. Dette er det tredje siste kraftverket i Snake-elva før denne munner ut i Columbia River i samme delstat. Den må ikke forveksles med Little Goose Dam i Nord-Dakota.

Anlegget ble påbegynt 1963 og ferdigstilt i 1970, med utvidelse i 1978. Det er en installert effekt på 810 MW, med største bruttoeffekt 932 MW, fordelt på seks turbiner. Demningen er 29 meter høy og 809 meter lang. Slusen i dammen er 204 meter lang og 26 meter bred, og gjør det mulig med elvetrafikk videre oppover elva.

Demningen skaper Lake Bryan, et 62 km langt reservoar i Snake-elva som går helt opp til Lower Granite-demningen. Nedenfor demningen ligger Lake Herbert G. West, som er et 45 km langt kunstig reservoar skapt av demningen nedenfor – Lower Monumental-demningen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]