Liste over tunneler i Nederland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over tunneler i Nederland.

Navn Type Lengde (m) Strekning Går under År
Abdijtunnel Bus Veitunnel (Buss) 1360 Zuidtangent NL-A4.svg, NL-A5.svg, Zwanenburgbaan 2002
1e Beneluxtunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 765 NL-A4.svg Nieuwe Maas 1967
2e Beneluxtunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg sykkel Subway.svg Vei-/sykkel-/metrotunnel 902 NL-A4.svg Nieuwe Maas 2002
Botlektunnelen PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 507 NL-A15.svg Oude Maas 1980
Boxemtunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 160 NLD-N331.svg Oude Wetering 2015
Buitenveldertunnel Truck Veitunnel (Privat) 482 Schiphol lufthavns vegnett Buitenveldertbaan 1999
Burgemeester Thomassentunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 1135 NLD-N15.svg Calandkanaal 2004
1e Coentunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 587 NL-A10.svg Noordzeekanaal 1966
Tweede Coentunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 660 NL-A5.svg,NL-A10.svg IJ 2013
Combitunnel Nijverdal PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg BSicon LDER.svg Vei-/Jernbanetunnel 500 NLD-N35.svg, jernbanelinjen Zwolle - Almelo Nijverdal 2013
Diensttunnel Loevensteinse Randweg Truck Veitunnel (Privat) 520 Schiphol lufthavns vegnett Schiphol 1966
Drechttunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 569 NL-A16.svg Oude Maas 1977
Gaasperdammertunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 3000 NL-A4.svg Amsterdam Zuidoost planlegges
1e Heinenoordtunnelen PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 614 NL-A29.svg Oude Maas 1968
Tweede Heinenoordtunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg sykkel sykkel Vei-/sykkeltunnel og
for saktegående kjøretøy
614 NL-A29.svg Oude Maas 1999
Hemtunnel BSicon LDER.svg Jernbanetunnel 2400 Jernbanelinjen Den Helder - Amsterdam Noordzeekanaal 1983
Hubertustunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 1500 N 440 Sint Hubertuspark 2008
Michiel de Ruijtertunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 300 De Ruijterkade Amsterdam 2015
IJtunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 1039 S116 IJ 1968
Kaagbaantunnel Truck Veitunnel (Privat) 550 Schiphol lufthavns vegnett Kaagbaan 1997
Keizer Kareltunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 2000 NL-A9.svg Amstelveen planlegges
Kiltunnelen PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Pedestrian sykkel Veitunnel 406 NLD-N217.svg Dordtsche Kil 1977
Koningstunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 506 S100 Haag 2000
Leidsche Rijntunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 1650 NL-A2.svg (fremtidig) 2012
Maas-Markttunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 450 Maasboulevard Maastricht 2003
Maastunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Pedestrian sykkel Veitunnel 1070 S103 Nieuwe Maas 1942
Midden-Delflandtunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 2000 NL-A4.svg Midden Delfland 2015
Noordtunnelen PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 530 NL-A15.svg Noord 1992
Piet Heintunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Tram Vei-/trikketunnel 1492 S114, IJtram Spoorwegbassin, Amsterdam-Rijnkanaal 1997
Prinses Margriettunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 77 NL-A7.svg Prinses Margrietkanaal 1978
Roertunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 2000 NL-A73.svg Roermond, Roer 2008
Rotterdamsebaantunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 1600 NL-A13.svg Rijswijk, Voorburg, Haag 2017
1e Schipholtunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 650 NL-A4.svg Buitenveldertbaan 1966
2e Schipholtunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Bus sykkel Veitunnel 590 NL-A4.svg Buitenveldertbaan 1999
SchipholJernbanetunnel BSicon LDER.svg Jernbanetunnel 5800 jernbanelinjen Weesp - Leiden Schiphol 1978
Sijtwendetunnel (Parktunnel) PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 275 NLD-N14.svg Sijtwendepark 2003
Sijtwendetunnel (Jernbanetunnel) PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 400 NLD-N14.svg Amsterdam - Rotterdam (Oude Lijn) 2003
Sijtwendetunnel (Vliettunnel) PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Tram Vei-/trikketunnel 1200 NLD-N14.svg, Trikkelinje 19 Vliet 2003
Sluiskiltunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 1200 NLD-N62.svg Kanaal Gent-Terneuzen 2015
Spaarndammertunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 600 S102 Amsterdam planlegges
Jernbanetunnel Pannerdensch Kanaal BSicon LDER.svg Jernbanetunnel 1615 Betuweroute Pannerdensch Kanaal 2004
Stationspleintunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 335 Schipholweg Leiden 1995
Swalmentunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 400 NL-A73.svg Swalmen 2008
Velsertunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 768 NL-A9.svg Noordzeekanaal 1957
Vlaketunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 372 NL-A58.svg Kanaal door Zuid-Beveland 1976
Waterwolftunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 675 NLD-N201.svg Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder 2011
Westerscheldetunnelen PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 6650 NLD-N62.svg Westerschelde 2003
Wijkertunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 684 NL-A22.svg Noordzeekanaal 1996
Zeeburgertunnel PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Veitunnel 546 NL-A10.svg IJ 1990
Zuidasdok PKW aus Zusatzzeichen 1048-10.svg Highspeed train Subway.svg Vei-/jernbane-/metrotunnel 1200 NL-A10.svg, jernbanelinjen Zuidtak, metrolinjene 50 og 52 Zuidas planlegges